Over ons

Het Rotterdams Volkstheater trekt al sinds 1996 met eigen tenten en artiesten door de Rotterdamse wijken. Deze jarenlange tournee is geen doel maar een middel. 

Lees meer

Onze projecten

In de eerste helft van dit seizoen van het Rotterdams Volkstheater hebben er al heel veel mooie en verbazingwekkende zaken plaatsgevonden op de Rotterdamse pleintjes, en we kijken vol ongeduld uit naar de tweede helft.

Rotterdams Volkstheater

Marconistraat 52, 3029 AK Rotterdam
Postbus 2065, 3000 CB Rotterdam
010-4768922 / 06-22393605
info@volkstheater.nl

NIEUWS

Schoolvoorstellingen

Schoolvoorstellingen: Het Rotterdams Volkstheater heeft een lange traditie als het gaat om schoolvoorstellingen. Het meest recent zijn de Scholendagen die plaatsvinden op het festivalterrein dat ergens in de buurt van een school staat opgesteld. De scholen komen dan op uitnodiging naar het terrein en nemen deel aan workshops en krijgen tot slot een theatervoorstelling in de circustent. Aan zo’n dag nemen vaak vier verschillende scholen deel en is op initiatief van het Volkstheater. 

Het programma kan echter ook op maat worden afgestemd op de vraag van een school. Er zijn tal van workshops en voorstellingen mogelijk. Dit kan zich beperken tot één dag waar een traject wordt opgesteld met workshops waar de gehele school aan mee kan doen. Tot slot is er dan een voorstelling op het schoolplein, waar de tribune staat opgesteld met een klein podium. 

Er kan ook worden gekozen voor een workshoptraject verspreid over een aantal weken. Een traject dat naar een eindfeest toewerkt; het jubileum van een school, het afscheid van een bovenmeester of de feestelijke in gebruik name van een gerenoveerd schoolplein. Kijk voor de workshopmogelijkheden bij het hoofdstukje educatie.

 


Rotterdams Volkstheater op Facebook

Binnenkort:

  • Op naar het nieuwe seizoen!

    Er gebeurd veel in de winter bij het Rotterdams Volkstheater. De voorbereidingen voor onze nieuwe seizoen zijn in volle gang. Werelds Delfshaven,...