Ruut van Hooft

Ruut van Hooft; clowns- en straattheater. Ruut van Hooft is al ruim 30 jaar actief als clown. Met hilarische voorstellingen zoals de Baloenknakker, de Boxer en de Wereldwachter heeft hij een repertoire opgebouwd in een volstrekt eigen stijl.

Met der Baloenknakker stort deze Duits/Deense brabbelende clown zich in Tommy Cooperachtige stijl op twee klassieke clowns trucks. Een act waar hij al meerdere straattheater prijzen mee in de wacht. Tot zijn eigen verbazing omdat het hem de grootste moeite kostte om van een modeleerballon een hond te maken en om met een breinaald (der breiestek) een ballon (der baloen) te doorboren.

In de voorstelling de Boxer belandt clown Baff al schoonmakend in een heuze boksring. Gefascineerd door de daar slingerende rekwisieten raakt hij verstrikt in een hilarisch gevecht met onverwachte afloop. De Wereldwachter is een voorstelling waar we kennismaken met clown Shagi die Wereldwachter is. Ieder ochtend komt Shagi aanrijden op zijn vespa en beschermt de wereld met stofzuiger en plantenspuit. Dit kan bijna niet goed gaan. De voorstelling heeft milieu als onderliggend thema en is indertijd gemaakt in opdracht van het Rotterdams Milieu Centrum. Dit alles is slechts een greep uit het repertoire van. Naast voorstellingen beschikt hij ook over een breed assortiment van animaties en mobiele acts. Dit zijn personages die zich tussen het publiek begeven en vaak de oorzaak zijn  van vervreemdende en ontregelende situaties. Geschikt voor festivals, maar zeker ook voor recepties, openingen en andere officiële gebeurtenissen.   De voorstellingen van Ruut van Hooft zijn (vrijwel allemaal) geschikt voor jong en oud en kunnen zowel binnen als buiten worden gespeeld. Droog weer is wel een pre. Ruut geeft ook clownsworkshops en trainingen.

Rotterdams Volkstheater op Facebook

Binnenkort:

  • seizoen 2019

    Nog even geduld, binnenkort meer over het nieuwe seizoen!