Arch 8

Arch8 is een dans gezelschap rond dansers en chreograaf Erik Kaiel. Dansers die de ruimte en elkaar verkennen. Metro stations, beeldentuinen, lege zwembaden en verlaten warenhuizen waren hun podia. De laatste jaren traden ze in wisselende samenstelling ook een aantal malen op in de circustent van het Rotterdams Volkstheater. Met groot succes, we kijken uit naar het vervolg;

De voorstelling “No man is an island” is een komisch, aanstekelijk en vooral uitdagend duet van twee fantastische dansers, één grote en één kleine, onder wie choreograaf Erik Kaiel zelf.
De grote is als een soort eiland. De kleine danst als een volleerd acrobaat op het lichaam van de grote en doet er echt alles aan om de vloer niet te raken. Hij trekt, sleurt en duwt de grote man steeds in nieuwe houdingen om er maar bovenop te kunnen blijven. Een parel van een dansduet!

De voorstelling “My true north” toont de schoonheid en intensiteit van de ultieme krachtinspanning. Twee dansers, in een intiem duet verwikkeld, op zoek naar richting en focus. Zoals Archimedes het ooit verwoorde: “Geef mij een plaats waar ik kan staan en ik zal de aarde bewegen”. My true north is een fysieke uitputtingsslag waarin de houvast uiteindelijk gevonden wordt in de verstilde momenten.

De dansers van Arch8 geven ook workshops tijdens de scholendagen van het Volkstheater.

Arch8 bestaat uit: Erik Kaiel, Jasper Dzuki Jelen, Heleen van Girgch, Kim Jomi Fischer en Ryan Djojkars.

 

 


Rotterdams Volkstheater op Facebook

Binnenkort:

  • seizoen 2019

    Nog even geduld, binnenkort meer over het nieuwe seizoen!