Workshops

Workshops: Het Rotterdams Volkstheater heeft gekoppeld aan de wijkevenementen een breed workshop aanbod ontwikkeld. Los van de "Scholendagen" worden workshops ook in kleiner verband op school gegeven. Dit kunnen workshop trajecten zijn op school die toewerken naar een vast omlijnd eindpunt. Zoals een buurtactiviteit als de "Bruisende Woensdagen" op de woensdagmiddag met verschillende activiteiten, compleet met presentaties van de workshops.

De docenten die de workshops geven zijn zonder uitzondering artiesten met een jarenlange staat van dienst, zowel als docent als optredend artiest. Ze zijn als geen ander in staat om hun passie tijdens het lesgeven over te dragen aan de kinderen. Hieronder een kort overzicht:

 

 

Winston Scholsberg; verhalenverteller. Leert kinderen de basisprincipes van het vertellen. Het gebruiken van je stem, je mimiek, rust en timing. Winston Scholsberg heeft ook zijn eigen schoolprogramma “Multi Jam” bij het WMDC en geeft workshops en trainingen.

 

 

Johannes Fischer en Anja van Wijngaarden (Gi-Jo); acrobatie. Geven les in lichaamsacrobatiek. Leren kinderen op een hele fisieke manier op elkaar te bouwen en te vertrouwen. Johnnes en Anja hebben in Den Haag circusschool Circaso opgericht. Gi-Jo treden ze door heel Europa op.

 

 

The Groove Kings; breakdance. De Groove Kings zijn een van de bekendste breakdance groepen in Nederland. In 2008  vertegenwoordigden ze Nederland op het WK breakdance en traden op in ondermeer Holland got Talent. De leden van de Groove Kings kunnen de kinderen als geen ander coachen in de basismoves van de breakdance.

 

 

Wim Noordegraaf; Poppentheater. Wim heeft een speciale poppentkast voor workshops ontwikkeld. Aan de hand van bekende verhalen gaan de kinderen aan de slag met pop en kast. Het gebruik van de pop, je stem en het je inbeelden hoe dat overkomt  voor het publiek. De kinderen werken in groepjes, wie niet speelt is kritisch publiek.

 

 

Erik Kaiel en Jasper Dzuki Jelen: Moderne dans. Erik en Jasper werken beide al jarenlang als danser, choreograaf en docent. Ze leren de kinderen de basis van de vreemde taal van moderne dans. Het is heel fisiek en totaal anders dan welke vorm van dans de kinderen ooit hebben gezien.

 

 

Marije Nie; tapdans. Marije is een van de meest virtuoze en experimentele tapdansers van Nederland. Ze “tapt” al jarenlang met succes aan de weg. De kinderen leren van haar de eerste stappen in deze oh zo moeilijke techniek waar natuurlijk vooral het voetenwerk de nodige aandacht krijgt. 

 

 

Ruut van Hooft; clownstheater. Actie en reactie, houding, timing en gezichtuitdrukking. Bij de clownsworkshop wordt het onder de loupe genomen. Het is vaak het uitvergroten van dagelijks gedrag en het confronteerd de deelnemers met hun eigen houding; stoer doen, verlegen, triest, naäpen…het is allemaal bruikbaar voor het clownstheater...

 

 

Kriya Familia; capoeira. Jaren geleden hebben leden van de Kriya Familia  de capoeiraschool opgericht.  Als geen ander kunnen ze de kinderen op enthousiaste wijze de technieken en het plezier van capoeira bijbrengen. Ook wordt de deelnemers de functie van de muziek duidelijk gemaakt. Wie niet danst maakt muziek, de dansers begeleidend.

 

 

Jacqueline Castro Ravelo; muziek. Bevlogen zangeres met een onuitputtelijke schat aan Latijns Amerikaans liederen. Laat de kinderen op enthousiaste wijze beseffen hoe melodie, tekst en ritme met elkaar verweven zijn. Tot slot lopen alle deelnemers zingend de tent uit.

 

 

De Kleurbende; schilderen. Hier hebben de kinderen alle ruimte om te experimenteren met verf en kleur. Onder begeleiding van Rotterdams beeldend kunstenaars leren ze over kleurgebruik en de kracht van de verbeelding. De Kleurbende heeft meerder formats.
 

 

 


Rotterdams Volkstheater op Facebook

Binnenkort: