Schoolvoorstellingen

Schoolvoorstellingen: Het Rotterdams Volkstheater heeft een lange traditie als het gaat om schoolvoorstellingen. Het meest recent zijn de Scholendagen die plaatsvinden op het festivalterrein dat ergens in de buurt van een school staat opgesteld. De scholen komen dan op uitnodiging naar het terrein en nemen deel aan workshops en krijgen tot slot een theatervoorstelling in de circustent. Aan zo’n dag nemen vaak vier verschillende scholen deel en is op initiatief van het Volkstheater. 

Het programma kan echter ook op maat worden afgestemd op de vraag van een school. Er zijn tal van workshops en voorstellingen mogelijk. Dit kan zich beperken tot één dag waar een traject wordt opgesteld met workshops waar de gehele school aan mee kan doen. Tot slot is er dan een voorstelling op het schoolplein, waar de tribune staat opgesteld met een klein podium. 

Er kan ook worden gekozen voor een workshoptraject verspreid over een aantal weken. Een traject dat naar een eindfeest toewerkt; het jubileum van een school, het afscheid van een bovenmeester of de feestelijke in gebruik name van een gerenoveerd schoolplein. Kijk voor de workshopmogelijkheden bij het hoofdstukje educatie.

 


Rotterdams Volkstheater op Facebook

Binnenkort:

  • seizoen 2019

    Nog even geduld, binnenkort meer over het nieuwe seizoen!