Wereldcircus

Het Wereldcircus is al jaren het leukste festivalprogramma van Rotterdam. Een wervelend programma voor jong en oud met acts die elkaar in hoog tempo opvolgen, het publiek na een lange middag buiten adem achterlatend.

Wereldartiesten met absurd straattheater, fantastische muziek en betoverende verhalen. Waar vind je een programmering die moeiteloos moderne dans, operette zang, halsbrekende akrobatische toeren en Roemeens cymbaalspel aan elkaar koppelt? In de tenten van het Rotterdams Volkstheater natuurlijk. Al jarenlang de hofleverancier voor de Rotterdamse wijken van volkstheater op wereld niveau. Een middag Wereldcircus is een culturele wereldreis met onbekende bestemming. Alle acts worden aan en afgekondigt door de spreekstalmeester en live begeleidt door een heus circusorkest  “de Tentband” genaamd. Naast het programma in de circustent is er buiten op het festivalterrein een randprogrammering van muziek en straattheater optredens, kinderkunstactiviteiten en poppenkastvoorstellingen. Het Wereldcircus staat nooit alleen. Het is altijd altijd ingebed in een (meerdaagse) wijkprogrammering. Soms worden onderdelen van deze wijkprogrammering verweven met het Wereldcircusprogramma.

Het programma heeft qua opzet weliswaar een vaststaand stramien, een vaststaand programma is het allerminst. Er wordt altijd gezocht naar eventuele nieuwe acts die passen binnen de Wereldcircusformule. Dit geldt zowel voor de randprogrammering als voor de programmablokken in de grote tent.


Rotterdams Volkstheater op Facebook

Binnenkort: