WereldWijde Wijk

Iedere straat en ieder pleintje heeft zijn eigen dynamiek en sfeer. Die sfeer wordt bepaald door de mensen die er wonen, werken, spelen, muziek maken, koken, dansen, inkopen doen en ga zo maar door. Met de WereldWijde Wijk activiteiten duikt het Volkstheater de wijken in en gaat het op zoek naar het karakter van de buurt.


Met input van actieve dansgroepen, muzikanten, verenigingen, theatermensen, kunstenaars, buurtmoeders, welzijnswerk en iedereen die op een positieve wijze bij wil dragen aan zijn wijk, wordt de programmering samengesteld. Het ontwikkelen van het programma is altijd een avontuur en de uitkomst is immer verrassend. Geen buurtje is hetzelfde. Een WereldWijde Wijk actie staat garant voor een verrassende cocktail van artiesten uit de directe omgeving, aangevuld met eigenzinnig straattheater en een enkele band van buitenaf.

In het voorjaar van 2020 stonden er vier edities gepland door die helaas door de maatregelen rond het Corona virus niet konden doorgaan. In het najaar is er uiteindelijk toch ruimte gevonden om in ieder geval twee edities uit te kunnen voeren: op 6 september op het Kapelplein en op 20 september bij het Westervolkshuis naast het Kasteel in Spangen.

Zondag 6 september: WereldWijde Wijk Kapelplein

Het Kapelplein aan de Willem Buytenwechstraat ligt in een bijzonder buurtje. Rond het plein wonen tal van muzikanten. Om de hoek zit de SKVR, het WMDC, Podium Grounds, de Culture Hub, de Kolk (seniorenflat), Oefenruimte de Frikandel, de Poundcake Studio, actief buurtwerk, betrokken bewoners en tal van andere leuke creatieve initiatieven.

Op zondag 6 september brengen we met WereldWijde Wijk Kapelplein veel initiatieven samen en geven een kleurrijk inkijkje in dit bruisende wijkje. Een middag vol optredens van dans, muziek, samenzang, workshops, lekker hapjes, goede koffie, een Wijksafari en een beknopte rommelmarkt en informatiestands. Optredens zijn er ondermeer van rapper Young Villian, docenten en leerlingen van Choró School (ieder zaterdagmiddag bij Grounds), het Nazeer Abdullah Trio, buikdans van Nargis Dance Lab, Poppentheater van Wim Noordegraaf, diverse workshops, en als klap op de vuurpijl kun je bij de Tukkers Connection het Corona Virus een kopje kleiner maken (wie wil dat niet!). Maar naast de afwisselende optredens is WereldWijde Wijk Kapelplein bovenal ook een dag om even met je buren bij te praten een eens te zien wat zij nu eigenlijk aan het doen zijn.

ruim van opzet

WereldWijde Wijk is ruim van opzet omdat we óók bij deze activiteit de ruimte zoeken zodat iedereen voldoende afstand kan houden in deze Corona tijd en volledig op zijn gemak veilig op dit plein kan vertoeven.

WereldWijde Wijk

6 september op het Kapelplein,
en 20 september bij het Westervolkshuis!