De Pop-up Lenteparade

De Pop-up Lenteparade is een nieuw festivalconcept ontstaan tijdens de pandemie in de zomerperiode van 2020. Rotterdams Volkstheater en Grounds ontwikkelden een snel te organiseren sfeervol pop-up podium, een kleinschalige activiteit van hoge kwaliteit.  Met een tot mobiel podium omgebouwde aanhangwagen tourde het onder de titel “Pop-up Zomerparade” 4 weken achter elkaar langs drie dezelfde pleinen van Rotterdam. Het bleek een gouden formule voor deze tijd.


2021
Dit seizoen organiseren we in juni én juli twee nieuwe series van vier zaterdagen met de Pop-up Parade. De Pop-Up Zomerparade heeft zich in september 2020 bewezen als een festivalformat dat op verantwoorde wijze kan worden uitgevoerd ten tijde van restricties. Dus wanneer het ook maar even kan dan trekt de parade erop uit. De locaties waar we in 2021 aan werken zijn:
5, 12, 19 en 26 juni: Het Heemraadsplein (Delfshaven), de Koeweide (Crooswijk) en het Achterklooster (Stadsdriehoek)
3, 10, 17 en 24 juli: Hefpark (Feijenoord), Oude Kerk (Oud Charlois) en Plein 1953 (Pendrecht)

Het beloven twee superleuke series te worden met ieder zaterdag een andere band en ontregelend circustheater. De programmering is nog niet helemaal rond maar de eerste namen zijn bekend: Benjamin herman met het Robin Nolan Trio (gipsy swing), Ntjam Rosie (cross over/Afrikaans), Kuzco (techno pop), Carlama Orkestar (balkan), het Janzous ensemble (cross over/Iraans), Tres Rios (Mexicaans).

Mocht het door de ontwikkelingen van het Corona virus toch nog iets langer duren voordat er evenementen kunnen worden uitgevoerd dan schuiven de series door naar juli, augustus of september. Hou de website in de gaten.

Een terugblik op de serie van 2020: Op vier zaterdagen in de nazomer van 2020 deden we het Heemraadsplein, het Pijnackerplein en het Dolf Henkesplein aan met de Pop-Up Zomerparade. Het was een groot succes. Heerlijk om weer live muziek te horen buiten op straat, en leuk ook om je buren even te ontmoeten op een andere plek dan de supermarkt of de basisschool. Ook de muzikanten waren blij om eindelijk weer eens voor live publiek te spelen. Een goede wisselwerking.

Zaterdag 29 augustus:
het Chacha trio

Op zaterdag 29 augustus vierde het Chacha trio op soepele wijze de zomer. Onder aanvoering van de charismatische frontvrouw en zangeres Ysa Bermejo bracht het trio een kleurrijke muzikale cocktail vol plezier en positiviteit. Mexicaanse walsen, Cubaanse Bolero’s, Colombiaanse cumbia’s en Brazilliaanse bossa’s… het buitelde over elkaar heen. Het was de eerste editie van de Zomerparade, het was regenachtig weer, maar we hadden het geluk tussen de buien door te spelen, en er zat een stijgende lijn in; op de laatste locatie (het Dolf Henkesplein) brak de zon door. Het smaakte naar meer.
Het Chacha trio bestaat uit:
Michalis Michalidis – gitaar
Javi Herreri – percussie
Ysa Bermejo – zang en percussie
Circustheater werd verzorgd door:
Sinking Sideways (humoristisch acrodans duet).

De Pop-up Zomerparade

De Pop-up Zomerparade is het kleinste mobiele festival van Rotterdam dat op ludieke wijze de nieuwe ruimte zoekt.