Muziek op de Rotte editie

Muziek op de Rotte; Is een meerdaagse muzikale carrousel waarin meeslepend klassiek, schurende cross overs, onweerstaanbare jazz, betoverend gezang, eigenzinnige balkanblues en wervelende percussie, moeiteloos hand in hand gaan. Een must see voor iedere muzikale globetrotter! De afgelopen jaren speelde er onder meer Carel Kraayenhof, Sinfonia, Ntjam Rosie, Benjamin Herman, Artvark met Drums United, Son de Aqui, Giovanca, Zapp4, Zuco 103, Carlama Orkestar, Spijkers, Samira’s Blues, Koffie, de Kift, Atanga Boom en vele anderen. Maar denk vooral niet dat Muziek op de Rotte alleen een festival van gevestigde namen is. Het biedt jong talent een podium, schuwt het muzikale avontuur niet en wisselt toegankelijke programmering af met minder voor de hand liggende muzikale uithoeken.


Editie 2021

Op 8, 9, 10 en 11 september 2021 zal de veertiende editie van dit festival plaatsvinden. De locatie is aan de Rotte ter hoogte van het Noordplein, naast de Noorderbrug. Een uniek intiem festivalterrein met het hoofdpodium drijvend op het water en het p[ubliek op de kade en hoputen vlonder. Een soort amphi theater in het hart van het Oude Noorden. Een unieke setting voor een immer verrassende programmering. Voor de editie van 2021 zijn er al een aantal namen bekend. Zo staat Oliver’s Cinema op het programma. Het trio van trompettist Erik Vloeimans, samen met cellist Jörg Brinkmann en accordeonvirtuoos Tuur Floorizoone. Kaapverdiaanse funana van Tabanka. Een repertoire van Piazolla tot Beethoven uitgevoerd door het Matangi kwartet met special guest bandoneonist Carel Kraayenhof, en eigentijdse jazz van het Alexander van Popta Quartet.

Een terugblik op 2020:

Voor de editie van 2020 was het in het voorjaar al snel duidelijk dat een normale opzet niet mogelijk zou zijn. Ten tijde van Corona moet je geen volle dansende kade willen hebben. Daarom is er dit jaar gekozen voor een kleine variant. De Terras Editie:

Muziek op de Rotte Terras editie

Slechts twee dagen dit keer en zondert tribune. Maar wel met een sfeervol terras en bediening aan de tafeltjes. En hoewel kleiner van opzet, stond Muziek op de Rotte óók dit jaar garant voor een muzikale caroussel van de meest uiteenlopende muziekstijlen. Van Brazilliaans feest tot authentieke bluegrass, van klassieke kamermuziek tot door een strijkkwartet gespeeld repertoire van Radiohead en van fusion jazz tot gipsy balkan. Heerlijk was het om weer live muziek te horen, de sfeer was super, iedereen was vooral ontzettend blij dat dit toch maar mooi doorging. Ondanks de veel kleinere capaciteit (150) was het een super intieme sfeer. Over de twee dagen zijn er zo’n duizend bezoekers voorbijgekomen.

https://www.facebook.com/muziekopderotte/videos/1748673371960457

Facebook.com/muziekopderotte/

Vrijdag 11 september:

Rotterdam Chamber Music Society

Jonge musici de kans geven om meer podiumervaring op te doen met kamermuziek. Dit was vijf jaar geleden de drijfveer voor Julien Hervé, soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO), om de Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) op te richten. In november 2013 gaf de RCMS haar eerste concert en inmiddels zijn er alweer vele gevolgd. Bij de terras editie van Muziek op de Rotte werd de RCMS vertegenwoordigt door twee fantastische muzikanten: Eefje Habraken – viool en Amke te Wies (cello). Ze speelden ondermeer Passaglia van Halvorsen gecombineerd met de Huit Morceaux van Glière en enkele tweestemmige Inventionen van JS Bach..
Mocht u er het gemist hebben hou dan de programmering van de Bergsingelkerk of de kerk in Oud Charlois in de gaten. Het RCMS speelt daar enige regelmaat.

Zaterdag 12 september:

Muziek op de Rotte

Twee dagen muziek op en aan de Rotte, in het kloppend hart van het Oude Noorden.

Lilían Vieira Grupo tijdens Muziek op de Rotte Terras Editie, 12 september 2020
FLiNK featuring Benjamin Herman tijdens Muziek op de Rotte Terras Editie, 12 september 2020