Muziek op de Rotte Terras editie

Twee dagen muziek op en aan de Rotte, in het kloppend hart van het Oude Noorden. Een kleine maar óh zo mooie variant van het grote driedaagse evenement waar Muziek op de Rotte de normaal gesproken voor staat.


Een sfeervolle terras ditmaal, met door de dag heen fantastische optredens. Hoewel kleiner van opzet staat Muziek op de Rotte óók dit jaar garant voor een muzikale caroussel van de meest uiteenlopende muziekstijlen.

Van Brazilliaans feest tot electronische pop, van klassieke kamermuziek tot door een strijkkwartet gespeeld repertoire van Radiohead en van fusion jazz tot gipsy balkan. Wát er ook voorbij komt, het wordt gespeeld met passie en door fantastische muzikanten.
De Muziek op de Rotte Terras editie is natuurlijk corona proof! Dus we letten erop; medewerkers, muzikanten, locatiemedewerkers én ons publiek. Omdat op het terras de 1,5 meter afstand ook geldt, zijn er dit jaar een beperkt aantal (zit)plaatsen. Ben er dus bijtijds bij wanneer je een concert wilt zien, want vol is vol!

Vrijdag 11 september 18:00-23:00 uur

Rotterdam Chamber Music Society
18:30-18:50 + 19:10-19:30

Jonge musici de kans geven om meer podiumervaring op te doen met kamermuziek. Dit was vijf jaar geleden de drijfveer voor Julien Hervé, soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO), om de Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) op te richten. In november 2013 gaf de RCMS haar eerste concert en inmiddels zijn er alweer vele gevolgd. RCMS speelt al 7 jaar in de Bergsingelkerk in Rotterdam Noord en sinds drie jaar ook in de oude Kerk in Charlois.

Bij de terras editie van Muziek op de Rotte wordt de RCMS vertegenwoordigt door twee fantastische muzikanten: Eefje Habraken – viool en Amke te Wies (cello). Ze spelen ondermeer Passaglia van Halvorsen gecombineerd met de Huit Morceaux van Glière en enkele tweestemmige Inventionen van JS Bach..
Mocht u er geen genoeg van krijgen (wat waarschijnlijk het geval is) dan kunt u op 14 november alweer terecht in de Bergsingel (toegang gratis).

Zaterdag 12 september 14:00-23:00

Programma

Muziek op de Rotte

Twee dagen muziek op en aan de Rotte, in het kloppend hart van het Oude Noorden.