De Pop-up Zomerparade

De Pop-up Zomerparade is het kleinste mobiele festival van Rotterdam dat op ludieke wijze de nieuwe ruimte zoekt. Vier zaterdagen, drie pleinen en één podium.


Met een speciaal voor de gelegenheid gemaakt kleurrijk podiumpje trekt de Zomerparade op de laatste zaterdag van augustus en de eerste drie zaterdagen van september langs het Heemraadsplein (Delfshaven), het Pijnackerplein (Oude Noorden) en het Dolf Henkesplein (Katendrecht). Iedere zaterdag een andere band en eigenzinnig circustheater.

De Pop up Zomerparade is een initiatief van het Rotterdams Volkstheater en podium Grounds. Het zoekt op enthousiaste doch behoedzame wijze de ruimte die ons geboden wordt om muziek en circus te brengen in de Rotterdams wijken. Wij doen er alles aan om het publiek voldoende ruimte te geven. Wanneer u als bezoeker deze ruimte ook in acht neemt wordt de Pop up Zomerparade met afstand het leukste festival van deze zomer!

De Zomerparade brengt muziek en circus in de stad en doet dat op luchtige en gedoseerde wijze. Één uur per plein wel te verstaan, want het schema is strak: van 13.00 tot 14.00 uur in Delfshaven, van 15.00 tot 16.00 uur in het Oude Noorden en van 17.00 tot 18.00 uur in Katendrecht. Zet het in je agenda, het is de moeite waard:

Zaterdag 29 augustus:
het Chacha trio

Op zaterdag 29 augustus viert het Chacha trio op soepele wijze de zomer. Onder aanvoering van de charismatische frontvrouw en zangeres Ysa Bermejo brengt het trio een kleurrijke muzikale cocktail vol plezier en positiviteit. Mexicaanse walsen, Cubaanse Bolero’s, Colombiaanse cumbia’s en Brazilliaanse bossa’s…het buitelt over elkaar heen bij optredens van het Chacha Trio.
Ze spelen klassiekers uit de latin muziek geschiedenis met oor voor traditie, maar sprankelende jazzy invloeden liggen immer op de loer…

Het Chacha trio bestaat uit:
Michalis Michalidis – gitaar
Javi Herreri – percussie
Ysa Bermejo – zang en percussie
Circustheater is er van: Sinking Sideways (vrolijk acrodans duet).

De Pop-up Zomerparade

De Pop-up Zomerparade is het kleinste mobiele festival van Rotterdam dat op ludieke wijze de nieuwe ruimte zoekt.