Tenten verhuur

Bij het Rotterdams Volkstheater kan men terecht voor het huren van kleine tenten tot en met het uitvoeren van de volledige productie van een groot buiten evenement.


Het Volkstheater heeft in al die jaren dat het evenementen organiseert en ondersteunt in de Rotterdamse wijken veel kennis van zaken opgedaan. Het weet als geen ander hoe je een sfeervol (wijk-) evenement vorm geeft op willekeurig welk plein in de stad. Het ondersteunt met advies, faciliteiten en programmering. Waar nodig worden extra faciliteiten en personeel ingeschakeld. Het beschikt over een compact netwerk van productie medewerkers, geluidstechnici en leveranciers van podia, stroom, hekwerk etc.

Ook op het gebied van de programmering denkt het Volkstheater graag mee; wat is de doelgroep, klopt de opbouw of zitten er gaten in het programmering. Vaak levert het Volkstheater aanvullende programmering. Hoewel het Volkstheater heel goed in staat is om de gehele productie van een evenement voor haar rekening te nemen, is het zeker bij wijkevenementen altijd op zoek naar de betrokkenheid van partijen uit de wijk. Een geslaagd wijkevenement heeft z’n wortels immers altijd in de wijk liggen.

Circustent

Grote circustent te huur, met of zonder theaterlicht, geluid, tribune, en podium.

De Circustent: Een uiterst sfeervolle grote tent van 14 bij 20 mtr, compleet met een tribune, speelvloer en theaterlicht. Het is een traditionale rood/wit gestreepte tweemaster, volgens de verhalen ooit in gebruik geweest bij het circus van Toni Boltini. Inmiddels heeft de tent natuurlijk al wel weer nieuwe zeilen. De tent is goed te verduisteren, heeft een prachtig “werelddoek” als podiumdoek, coulissen.

Meerdere doeleinden

Volledig ingericht beschikt de Tent over een eigen theaterlichtinstallatie, een bescheiden geluidsinstallatie en een beperkt aantal podiumdelen. Natuurlijk kan de tent ook zonder theaterinrichting worden gebruikt. In dat geval wordt de inrichting in overleg aangepast voor wijkdiners, feestavonden of congressen.

De circustent is een spantent. Dat betekent dat om de tent te kunnen opbouwen het nodig is om haringen of grondankers in de grond te slaan. In geval van bestrating lichten we tegels, die we later weer netjes terugleggen. Het moet natuurlijk wel kunnen qua leidingen die onder de grond lopen.

Diversiteit

In de loop der tijd is het Rotterdams Volkstheater mede producent van festivals als het Nelson Mandela Festival, Bezielende Zaterdagen, Wijkmarkt Lombardijen, Prikkels, het Midzomerfeest in Vreewijk, Zomermuziek op de Rotte, het Zuidwijkspektakel, Werelds Delfshaven, en het Noord Bruist Festival…