Tenten verhuur

De tenten van het Rotterdams Volkstheater zijn naast gebruik voor eigen projecten ook in te huren door andere organisaties. Sterker nog; met het inhuren van onze tenten ondersteund u de projecten van het Rotterdams Volkstheater. De inkomsten zijn een welkome bijdrage voor deze activiteiten en geeft de stichting wat meer financiële armslag. Een overzicht.


Het Rotterdams Volkstheater heeft in de loop der jaren een uiterst divers en kleurrijk tentenpark opgebouwd. De meeste tenten zijn gemaakt naar eigen ontwerp, gebaseerd op de ervaringen die wij opdeden in de Rotterdamse wijken. Bijna alle tenten zijn gemaakt in eigen atelier.

Doel is dat onze tenten zowel bij grote als kleine evenementen een sfeer oproepen die nieuwsgierig maken en uitnodigend werken. Onze evenementen hebben immers als doel ontmoeting te stimuleren. Een warm en uitnodigend festivalterrein is daar een wezenlijk onderdeel van en de tenten vormen de bouwsteentjes hiervan.

Circustent

Een uiterst sfeervolle circus/theatertent van 14 bij 20 mtr, compleet met een tribune, speelvloer en theaterlicht. Het is een traditionele rood/wit gestreepte tweemaster die volgens de verhalen ooit werd gebruikt bij het circus van Toni Boltini.

Inmiddels heeft de tent natuurlijk al wel weer nieuwe zeilen. De tent is goed te verduisteren, heeft een prachtig “werelddoek” als podiumdoek en coulissen. Volledig ingericht beschikt de Tent over een eigen theaterlichtinstallatie, een bescheiden geluidsinstallatie en een beperkt aantal podiumdelen. Natuurlijk kan de tent ook zonder theaterinrichting worden gebruikt. In dat geval wordt de inrichting in overleg aangepast voor wijkdiners, feestavonden of bijvoorbeeld wijkcongressen.
De circustent is een spantent. Dat betekent dat om de tent te kunnen opbouwen het nodig is om haringen of grondankers in de grond te slaan. In geval van bestrating lichten we tegels, die we later weer netjes terugleggen. Het moet natuurlijk wel kunnen qua leidingen die onder de grond lopen.

Diversiteit

In de loop der tijd is het Rotterdams Volkstheater mede producent van festivals als het Nelson Mandela Festival, Bezielende Zaterdagen, Wijkmarkt Lombardijen, Prikkels, het Midzomerfeest in Vreewijk, Zomermuziek op de Rotte, het Zuidwijkspektakel, Werelds Delfshaven, en het Noord Bruist Festival…