Crooswijk op stelten 22!

Een bruisend wijkfestival vol urban sport, straattheater, hartverwarmende muziek, spelletjes, workshops, een heuse kleedjes markt, authentieke bingo en lekker eten en drinken. Dit alles gewoon op het Schuttersveld in Crooswijk. Het centrale park van Crooswijk op de grens van de wijken Oud en Nieuw Crooswijk.

Een evenement dat de buurt samenbrengt in een unieke setting.

Je kan er slenteren door het sfeervolle park en je laten verrassen met sprankelend straattheater, mooie muziek, kreatieve workshops, lekker hapjes, oerhollandse spelletjes en duizelig worden in de bungee jump. Heb je genoeg van het groen dan kun je terecht op het urban sportterrein met clinics breakdance, boksen, demonstraties freerunning, panna kooi, freestyle basketbal en andere fysieke uitdagingen. Op de speeltuin kun je even bijkomen van alle stunts, of gewoon lekker luisteren naar afwisselende muziek. Al met al een buitelend programma voor jong tot oud met een mix van disciplines, gebracht door enthousiaste amateurs, aanstormend talent en oude rotten. Dit evenement zet Crooswijk op Stelten.

Een buitelend programma voor jong tot oud met een mix van disciplines, gebracht door enthousiaste amateurs, aanstormend talent en oude rotten. Dit evenement zet Crooswijk op Stelten.

Sport. Bij de sportvelden zijn er van 12.00 tot 17.00 uur allemaal clinics te volgen. Basketbal, freerunning, panna kooi, boksen, urban dans en bungee jumpen… je kan het allemaal zelf uitproberen, of gewoon kijken hoe anderen het nu eigenlijk doen. Het activiteitenveld van Crooswijk op Stelten. Dans is er van Got2Groove en Swing Brasil, boksen met boksschool Suarez, Freerunning  bij de Rooftop Kings en ook de jongerenhub Excelsior is bij Crooswijk op Stelten volop actief.

Muziek klinkt er van twee podia op de brede passage tussen de sportvelden en het gras van het Schuttersveld. Het wordt een afwisselende programmering met urban soul, singer songwriters, een eigenzinnige DJ, onverwachte cross overs, afro grooves, eigenzinnige jazz en Hollandse krakers.

Bij Crooswijk op Stelten spelen ondermeer Ruhwels  & Bigi Blues band, De Revivals , Querencia, Yorlenie Delgado, Joni Jules, Hans Somers en Sterke Sounds.

Theater. Verspreid over de dag is er theater voor jonge en oud. Zo speelt Rotterdams Poppenkast legende Wim Noordegraaf zijn spraakmakende voorstelling “Zaadje”. Circustheater is er van Strong (wo)men, Installatie theater is er van straattheaterduo Fabuloka met hun prachtige voorstelling STAAL en tot slot is er een vuurshow van Lux lanterna. Gloeiend spectaculaire acrobatiek & opvlammende jongleerkunsten zullen na afloop op je netvlies gebrand staan!

Workshops zijn er doorlopend op het familieveld. Knutselen kun je bijvoorbeeld bij het kinderkunstproject de Kleurbende en bij Circus Rotjeknor kun je de hele middag aan de slag met kegels, jongleerballen, loopkogels en andere fascinerende zaken.

De kleedjesmarkt begint al om 10.00 uur, ben er dus vroeg bij, dan kun je de mooiste dingen tegenkomen. De Kleedjesmarkt wordt georganiseerd door de bewonersgroep van de Koeweide.
De kleedjesmarkt is op het gras aan de kant van de Crooswijksestraat. Bij de kleedjesmarkt staat ook een grote tent. Hier klinkt afwisselend bigband muziek en je kan meedoen aan de bingoprogramma. Het programma in deze tent is van 11.00-15.00 uur

Ook Speeltuinvereniging Crooswijk doet mee in de festiviteiten. Of doet Crooswijk op Stelten mee met het feestje van de speeltuin? Dat is niet helemaal duidelijk De speeltuin bestaat namelijk 90 jaar en dat wordt dat weekend gevierd. Op vrijdag de 28e is er een receptie en op zaterdag de 29e is er de hele dag een reünie van oud speeltuinbezoekers. Mooie foto’s laten een mooi beeld zien van de geschiedenis van deze speeltuin.

Ook is er een informatiemarkt op het terrein. Zo kun je op de koffie bij de wijkraad, in gesprek met de woningcoörporaties… en kennismaken met het buurtwerk.  En natuurlijk is er lekker eten en drinken op het terrein. Poffertjes, patat, Javaanse hapjes, Surinaamse broodjes, lekker koffie en thee. Je vind het allemaal op het Schuttersveld op zaterdag 29 oktober.

Crooswijk op Stelten. Een niet te missen feest voor jong en oud.

scroll to top