Koningsveldeplein

Koningsveldeplein 

za 3 april (14.00-16.00)

The Switchbacks

The Switchbacks is een Bluegrass Duo uit Rotterdam, gevormd door de muzikanten Maurice van Hoek en Tijmen Veelenturf. Ze kennen elkaar al vrij lang en hebben altijd het idee gehad om samen muziek te gaan maken. Beiden studeerden af aan het conservatorium. Maurice was na die periode veel bezig met eigen werk in de Country/Americana hoek en Tijmen werkte veel in klassieke-en tango ensembles. Vier jaar na het afstuderen besloten ze bij het Rotterdam Bluegrass Festival om als duo aan de slag te gaan. The Switchbacks waren een feit. Ze zijn nu 3 jaar verder en timmerden flink aan de weg en aan hun repertoire. Een mix van traditionals en eigen werk. Een optreden van The Switchbacks staat voor opzwepende bluegrass muziek.

Maurice van Hoek – gitaar
Tijmen Veelenturf – viool
Nathalie Schaap – contrabas


Wim Noordegraafs Poppentheater

Een begrip in Rotterdam. Het poppentheater van Wim Noordegraaf gaat al een tijdje mee een dat is maar goed ook. Poppentheater geschikt voor publiek van 5 tot 105 jaar. Geen voorstelling is hetzelfde maar hoofdrolspeelster Deborah en de heks duiken geregeld op. De Noordse Feesten zouden niet compleet zijn zonder een voorstelling van Wim Noordegraafs poppentheater!

Olim Nicolai met zijn chimpansees Boris & Tasja

Olim Nicolai trekt al zijn hele leven door Europa met zijn unieke circusact; Boris & Tasja, de dansende chimpansees. Speciaal voor De Noordse Feesten komt Olim met Boris & Tasja naar Rotterdam. Mis deze klassieker niet!

scroll to top