Pijnackerplein

Pijnackerplein

zo 10 april (14.00-17.00)

De Kift

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband. Vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met daarnaast een danige dosis gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. Een megamooie mix van magnetiserende muziek. Met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur. In 2020 kwam de Kift met het nieuwe album Hoogriet. Wederom een meesterwert waarmee de Kift aantoont dat hun muziek zich óók na 30 jaar steeds weer opnieuwe blijft uitvinden. Een paar jaar geleden gaven ze een fantastisch concert bij Muziek op de Rotte, nu zijn ze de gedroomde afsluiter voor de Noordse Feesten!

Nobody’s Darlins

Na het vertrek van banjo speler Miranda naar Kentucky staan de Mourning Glories even in de wacht. Maar Shelley Rickey en Marie Herveline Caron zaten niet bij de pakken neer maar begonnen het duo Nobody’s Darlins. Hun sound is ook nu gebaseerd op close vocal harmonies en roept de duistere kant van de blues en roots muziek uit de vroege jaren ’20 in herinnering. Dit wordt het eerste Nederlandse optreden van dit fantastische muzikale duo.

Shelley Rickey – zang, ukulele, gitaar wastobbe bas
Marie Herveline Caron – zang, ukulele, wastobbe bas, zingende zaag

Olim Nicolai met zijn chimpansees Boris & Tasja

Olim Nicolai trekt al zijn hele leven door Europa met zijn unieke circusact; Boris & Tasja, de dansende chimpansees. Speciaal voor De Noordse Feesten komt Olim met Boris & Tasja naar Rotterdam. Mis deze klassieker niet!

Cie Ã

Dit circus duo wordt gevormd door Paula Álvala en Annika Hemmerling. Samen hebben zij de theatrale vuurshow “Cie Ô gemaakt. Een show waarin twee vrouwen zich verbazen over het leven en haar ongoocheling. In een volstrekt eigen sfeer zwaaien zij bij De Noordse Feesten het oude jaar uit en luiden het nieuwe jaar in. Hoopvol en een beetje melancholiek.

Mainport Barbershop Singers

Mainport Barbershop Singers is een enthousiast en ambitieus close harmony mannenkoor dat vooral in de Barbershop stijl zingt, een 4-stemmige a-capella zangstijl met veel aandacht voor presentatie. De Mainport Barbershop Singers behoren tot de top in Nederland en maken van ieder optreden een feest! Ze repeteren gewoon in Rotterdam Noord, ieder donderdag onder de Hofbogen, maar voor De Noordse Feesten trekken ze er zelfs in de winter op uit.

scroll to top