Koningsveldeplein

Koningsveldeplein 

19 december (14.00-16.00)

The Switchbacks

The Switchbacks is een Bluegrass Duo uit Rotterdam, gevormd door de muzikanten Maurice van Hoek en Tijmen Veelenturf. Ze kennen elkaar al vrij lang en hebben altijd het idee gehad om samen muziek te gaan maken. Beiden studeerden af aan het conservatorium. Maurice was na die periode veel bezig met eigen werk in de Country/Americana hoek en Tijmen werkte veel in klassieke-en tango ensembles. Vier jaar na het afstuderen besloten ze bij het Rotterdam Bluegrass Festival om als duo aan de slag te gaan. The Switchbacks waren een feit. Ze zijn nu 3 jaar verder en timmerden flink aan de weg en aan hun repertoire. Een mix van traditionals en eigen werk. Een optreden van The Switchbacks staat voor opzwepende bluegrass muziek.

Maurice van Hoek – gitaar
Tijmen Veelenturf – viool
Nathalie Schaap – contrabas


Duo Diesel

Op zoek naar de absurditeit van het circus, dat is wat Duo Diesel al jaren is.

Op volstrekt eigen wijze vermengen ze in hoog tempo disciplines als dans, muziek, jongleren, acrobatiek, poppentheater en meer. Bij de Noordse Feesten komt Duo Diesel met de voorstelling Fijnstof. Gewapend met boormachines, scheerschuim en 5 grote ballen struikelen Tonny en Marco geregeld over de rode draad van de voorstelling…

Duo Diesel wordt gevormd door Acrobaat Tonny Mulder en jongleur Marco Bonisimo.

Wim Noordegraafs Poppentheater

Een begrip in Rotterdam. Het poppentheater van Wim Noordegraaf gaat al een tijdje mee een dat is maar goed ook. Poppentheater geschikt voor publiek van 5 tot 105 jaar. Geen voorstelling is hetzelfde maar hoofdrolspeelster Deborah en de heks duiken geregeld op. De Noordse Feesten zouden niet compleet zijn zonder een voorstelling van Wim Noordegraafs poppentheater!