Station Hofplein

Station Hofplein

29 december (18.00-22.00)

Gerardo Rosales Sextet

Percussionist en bandleider Gerarde Rosales is een begrip binnen de latin wereld. Met zijn in 2017 gevormde Gerardo Rosales sextet maakt salsero Rosales verbindingen met andere stijlen van nu, door te werken met jonge musici die hun roots hebben in de klassieke muziek, pop, jazz, hip-hop en electronica. Dankzij bandleider Gerardo Rosales blijft dit collectief toch trouw aan de klankwereld van de salsa brava, de muziek van de straten van Caracas, Spanish Harlem en San Juan. Bij de Noordse Feesten is er rond het Gerardo Rosales sextet een speciale dans editie op het voormalig station Hofplein.

Ramon Mendeville – zang en percussie
Christian Smalt – contrabas
Humberto Rios – piano
Maria Martpay – vibrafoon
Nique Cuentin – conga’s
Gerardo Rosales – zang en timbales

Typical Tropical

Typical Tropical is dé dansschool voor latin dans in Rotterdam. Ze zijn gevestigd in Rotterdam Noord aan de Schiekade. Voor de latin special met Gerardo Rosales verzorgen zij een masterclass latin dans en een toffe DJ voor de muzikale omlijsting van de avond.

Cie Ã

Dit circus duo wordt gevormd door Paula Álvala en Annika Hemmerling. Samen hebben zij de theatrale vuurshow “Cie Ô gemaakt. Een show waarin twee vrouwen zich verbazen over het leven en haar ongoocheling. In een volstrekt eigen sfeer zwaaien zij bij De Noordse Feesten het oude jaar uit en luiden het nieuwe jaar in. Hoopvol en een beetje melancholiek.