Feestival 2022 versie 2

Feestival is een driedaags festival voor jong en oud en vindt plaats in het hart van Rotterdam Noord, op het Noordplein.

Meer dan 20 organisaties uit Noord tonen de schatten van Noord. In een wijk als het Oude Noorden kan het niet anders dan dat de programmering alle kanten uitschiet.

Hieronder in vogelvlucht wat je zoal kan verwachten:
(Hou voor actuele info deze website in de gaten en de Feestival facebookpagina.)

Vrijdag 14 oktober
9.00-15.00 uur Scholendag
18:45-21.00 uur Tentbios met familiefilm “the Water Horse”

Zaterdag 15 oktober
9.00-17.00 uur Oogstmarkt
11.00-15.00 uur Het Bomencircus
13.00 -18.00 uur De grote Feestival familiedag
18.00 tot 21.00 uur Lumumba Festival

zondag 16 oktober
12.00 -15.00 uur Muzikale buurtbrunch
15.00-19.00 uur Danssalon

Vrijdag 14 oktober

9.00-15.00 uur Scholendag; Op vrijdag komen er klassen van de verschillende basisscholen naar het festivalterrein. De kinderen gaan werken aan het gigagroene bos bij het Kinderparadijs, knutselen aan Planeet Kleurbende en dansmoves leren bij Got2Groove. Tot slot is er een voorstelling van goochelaar Olliver Twist.

18:45-21.00 uur Tentbios; In de theatertent draait ’s avonds de spannende familiefilm “the Water Horse”. Voorafgaand aan de film is er traditiegetrouw een surprise act. De tentbios wordt verzorgt door CineNoord. De entree is 50 cent.

Zaterdag 15 oktober

Op zaterdag puilt het Noordplein uit van verschillende activiteiten.

9.00-17.00 uur Oogstmarkt; Zoals op alle zaterdagen is er ook op zaterdag 15 oktober Oogstmarkt. Om Feestival ruimte tegeven is de markt deels op het Noordplein en deels op de Zaagmolenkade. De Oogstmarkt staat voor Lekker eten en drinken en tal van streekproducten aangeboden door makers uit de regio.

11.00-15.00 uur Het Bomencircus; Passend binnen het thema Gigagroen organiseert het Rotterdams Milieucentrum voor de tweede maal “het Bomencircus” op het Noordplein. Wil je een boompje planten in je tuin? Op het Noordplein worden 600 bomen op theatrale wijze uitgedeeld aan buurtbewoners. Ze zijn graits, maar op = op. Ben er dus op tijd bij!

13.00 -18.00 uur De grote Feestival familiedag; Een buitelend programma met de meest uiteenlopende optredens en workshops. Muziek, dans, circustheater, kinderkunst, capoeira… het komt allemaal voorbij met Feestival. Zoals altijd is Feestival ook dit jaar weer gekoppeld aan het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar is dat Gigagroen.

Deelnemende partijen zijn ondermeer: Kinderparadijs Meidoorn, Rotterdams Volkstheater, SOL, Stichting Groengoed, Cult North, NoordSport, dansschool Demipoint, African Percussion, het Klooster, ’t Winkeltje (CJG). Soraya Sultan, Circunstruction, Got2Groove, Kryiçao, Vocalsz, Zin in Noord,  en nog vele anderen.

Laat je verassen door:

Manon Verplancke

Circustheater van Manon Verplancke.

Circus Klomp

Circus klomp biedt vrolijk spektakel van het platteland. In de programma’s van Circus Klomp ontaardt het dagelijks leven voortdurend in een kolderiek schouwspel van gewaagde acrobatiek en fysiek theater. De keukentafel is hun podium; boerenkracht en ragfijne finesse de drijfveer om

18.00 tot 21.00  uur Lumumba Festival. De zaterdag wordt ondermeer afgesloten met de  fantastische muziek van Kadogo no1. Congolese muziek met Roots in Rotterdam Noord. Laat je verrassen!! Andere artiesten die optreden zijn:

Forró de las Flores

Dit trio van geweldige wereldvrouwen, muzikanten die toevallig in Nederland wonen maar geen grenzen kennen. Met accordeon, bombo, triangel en zang weten ze met speels gemak muziek te maken waarbij je niet stil kan blijven zitten. Bereid je voor op een concert waar de stijlen Forró, coco, xaxado, baião, xote en arrasta-pé over elkaar heen buitelen.

Kadgogo no1 Als geen ander weet Kadogo 1er Congolese rumba en andere traditionele stijlen op unieke wijze te mixen met Westerse invloeden van pop en jazz. Hij timmert onverstoorbaar hard aan de weg en heeft in Corona tijd in eigen beheer zijn tweede (fantastische) album uitgebracht. Alle songs zijn van de hand van Kadogo 1er. Kadogo 1er is de artiestennaam van de Congolese (in Rotterdam wonende) zanger/gitarist Lwela Kasulwe.

Zondag 16 oktober

Zijn de marktkramen weg en is het festivalterrein compact. Alles in en rond de theatertent, centraal op het plein.

12.00 -15.00 uur is er een muzikale buurtbrunch tentprogramma. Actieve wijkbewoners verzorgen een heerlijke brunch. Deze wordt in de tent uitgeserveerd. Iedereen is welkom, de brunch is gratis, maar op is op. Het geheel wordt muzikaal omlijst met muziek van de Tentband o.l.v.Jos Valster. Speciale gast is zanger en accordeonist Pierre van Duyl. De middag wordt doorspekt met straattheater en mooie dans in en rond de tent.

15.00-19.00 uur sluit Feestival af met een heuse danssalon. Samen met dansschool Typical Tropical begeeft het Noordplein zich in Cubaanse sferen. Live muziek klinkt er van Son del Sofa (o.l.v. Gerardo Rosales). Fantastische muziek die Buena Vista Social Club wel heel dichtbij haalt. Ook is er een DJ van Tipical Tropical om het feestje verder op te stoken.

Son de Sofa

Percussionist en bandleider Gerarde Rosales is een begrip binnen de latin wereld. Met zijn in 2017 gevormde Gerardo Rosales sextet maakt salsero Rosales verbindingen met andere stijlen. Son del Sofa vertolkt een repertoire gebaseerd op de muziek van Buena Vista Social Club, de legendarische Cubaanse band, daarnaast spelen zij originele composities van Gerardo Rosales, Pedro Pardo en Eduardo Alfonso. De ritmes van Son del Sofa zijn gebaseerd op de muziek van Cuba en het Caribisch gebied.

Feestival wordt voor de zesde maal georganiseerd en is een initiatief van het Rotterdams Volkstheater en Kinderparadijs Meidoorn.

 

scroll to top