Muziek op de Rotte 2023

Drie dagen Muziek op en aan de Rotte in het kloppend hart van het Oude Noorden. Muziek op de Rotte is ieder jaar weer een muzikale carrousel van de meest uiteenlopende muziekstijlen. Van uitbundig feest tot breekbare klanken, Rotterdamse jazz tot optimistische urban soul, van hartverscheurende flamenco tot theatrale opera, van loop stations tot klassieke brass en van funky jazz tot een DJ & percussie performance…wat er ook voorbijkomt, het wordt gespeeld met passie, door fantastische muzikanten en in een unieke intieme setting.

Het programma

Het programma is nog in ontwikkeling maar wij kunnen al wel een tipje van de sluier oplichten: Het Iberoamerican Ensemble, origineel blazers quintet met percussie vermengt op eigenzinnige wijze Iberische en Latijns Amerikaanse muziek met klassiek repertoire. Gabby bakker en Andreas Suntrop begeven zich op virtuoze wijze het grensgebied tussen muziek en theater. Het Arango Trio staat voor aanstormend talent in de flamenco wereld. Zij nemen je mee en laten je de muziek beleven. Fanfare Station wordt de feestelijke afsluiter op de zaterdagavond met een onnavolgbare mix van zang, percussie, een eenmans fanfare en een programmawizard. Trompettist Jan van Duikeren komt met zijn topformatie Fingerprints. Na twee corona jaren wilde hij gewoon weer lekker spelen, hangen en grooven. Dat is precies wat hij komt doen bij Muziek op de Rotte en Ruwhel Emers komt met de Bigi Blues Bandwaar hij in 2022 de grote prijs van Rotterdam mee won. Hij combineert HipHop met Blues, Jazz en Caribische sounds…Afijn, wanneer het programma rond is zetten wij alles tot in detail op de site, maar zorg in ieder geval dat je erbij band. Het tweede weekend van september. Een weekend om niet te missen!   

In 2023 zal de zestiende editie van dit festival plaatsvinden, traditiegetrouw op het tweede weekend van september.
De locatie is aan en op de Rotte ter hoogte van het Noordplein, naast de Noorderbrug.
Een uniek intiem festivalterrein met het hoofdpodium drijvend op het water en het publiek op de kade en houten vlonder. Een soort amfitheater in het hart van het Oude Noorden. Een unieke setting voor een immer verrassende programmering.

link naar facebook

“Heerlijk was het om weer live muziek te horen, de sfeer was super, iedereen was vooral ontzettend blij dat dit toch maar mooi doorging.”

Ondanks de veel kleinere capaciteit (150) was het een super intieme sfeer. Over de twee dagen zijn er zo’n duizend bezoekers voorbijgekomen.

Muziek op de Rotte 2021 video link (naar facebook)


Een terugblik op eerdere edities

Van Braziiaans feest tot authentieke bluegrass, van klassieke kamermuziek tot door een strijkkwartet gespeeld repertoire van Radiohead en van fusion jazz tot gipsy balkan.

Andere artiesten die optraden op het festival waren: Oliver’s Cinema op het programma. Het trio van trompettist Erik Vloeimans, samen met cellist Jörg Brinkmann en accordeonvirtuoos Tuur Floorizoone. Kaapverdiaanse funaná van Tabanka. Een repertoire van Piazolla tot Beethoven uitgevoerd door het Matangi kwartet met special guest bandoneonist Carel Kraayenhof, en eigentijdse jazz van ALEXANDER, Iraanse cross-over van het Jansouz Collective en de onweerstaanbare grooves van Kay Slice.

scroll to top