Werelds Delfshaven 2022

2 en 3 juli barst het na 2 jaar stilstand weer los in Delfshaven. De twaalfde editie van Festival Werelds Delfshaven! Een duizelingwekkende culturele carousel samengesteld uit de schatkamers van Rotterdam.

Met deze editie Afro beats van Kadogo 1e, onweerstaanbare Kaapverdiaanse funana van Tabanka, energieke urban soul van Dragon Fruit, eigenzinnig circustheater, accordeon virtuoos Simone Battosso, batucadagroep Ripa na Tulipa, traditionele fanfare,  vurige dans, workshops, zinsbegoochelend straattheater, latinfeest met het Cubaanse Son del Sofa van Gerardo Rosales en nog veel meer!

zaterdag 2 juli 2022
zondag 3 juli 2022

Werelds Delfshaven vermengt als geen ander culturele tradities met eigentijdse stromingen. Het toont de culturele roots maar geeft ook volop ruimte aan jonge makers die weer met de traditie aan de haal gaan. Het is is de culturele spiegel van de stad. Jong en oud, muzikant, danser en circusartiest. Ze komen samen bij Werelds Delfshaven.

Het programma wordt samengesteld door Het Rotterdams Volkstheater en Podium Grounds, in samenwerking met vertegenwoordigers van de vele culturen en groepen die Delfshaven rijk is.

Werelds Delfhaven

Het festival is gratis te bezoeken op zaterdag 2 juli van 13.00-23.00 uur en zondag 3 juli van 13.00 uur tot 22.00 uur.

Een nieuwe locatie.

Werelds Delfshaven is dit jaar op een nieuwe locatie: Het parkeerterrein én het parkje waar de Pieter de Hooghweg grenst aan de Westzeedijk wordt voor dit weekend omgetoverd tot een eigenzinnig en kleurrijk festivalterrein, het kloppend hart van een programma vol muziek, dans en theater, en heb je behoefte aan een beetje rust, dan kun je je 50 meter verderop onderdompelen in de lommerijke muzikale tuin van Grounds. Lekker eten en drinken en verrassende optredens.

Werelds Delfshaven is een samenwerking met Stichting B.A.R.R., Transforum, Jawa Mix, Stichting Openhaard, Stichting Wi Masanga, Circunstruction, de Chorro school, Cultuurregisseur Delfshaven, bewoners uit Delfshaven, Podium Grounds, het Rotterdams Volkstheater.

Terugblik op eerdere edities

de gallery hiernaast is (advanced css): noshow . deze paragraph ook noshow.