Werelds Delfshaven Wintereditie 2022

Het was een bijzonder mooi en inspirerend jaar. Tal van mooie evenementen hebben wij georganiseerd buiten op de Rotterdamse pleinen. Met deze Werelds Delfshaven Wintereditie sluiten wij het seizoen af. Het beloofd een een bruisend showcase programma te worden van onze Wereld Wijde Wijken Tour 2022, de eerste editie van Weergaloos Charlois  √©n  van het meest veelzijdige festival van Rotterdam: Werelds Delfshaven.

Een bonte verzameling muziek- en dansacts van amateurs, jongtalent, semi-profs én professionals uit Delfshaven en omstreken. Werelds Delfshaven vermengt als geen ander culturele tradities met eigentijdse stromingen. Het toont de culturele roots, maar geeft ook volop ruimte aan jonge makers die weer met de traditie aan de haal gaan. Een niet te missen seizoensafsluiter!

zondag 20 november 2022
13:00 – 18:00
Podium Grounds Rotterdam

Wereld delfshaven: een culturele spiegel van de stad


Programma

Showband Oud Mathenesse

Showband Oud Mathenesse (o.l.v. Ed van Gelder) bestaat al meer dan 50 jaar en heeft haat standplaats in Oud Mathenesse. Het mooie is dat de Ed met zijn showband steeds weer nieuwe uitdagingen aangaat. Zo zullen zij deze editie van Werelds Delfshaven volledig nieuw repertoire gaan spelen, en als het even meezit ook nog eens in volledig nieuwe kostuums. Wij kijken er naar uit!

Serendipity Studio

Serendipity Studio is een groep vrienden die elkaar hebben gevonden door in de  passie voor het dansen van Salsa, Bachata & Kizomba. Ze gaan vanuit dat ieder mens uniek is, daarom ligt de focus van hun dansen  niet alleen op techniek maar ook op het experimenteren met de creatieve ruimte. Kyle & Angy gaan een Kizomba Fusion show presenteren en de seniorengroep van Serendipity gaan Bachata dansen tijden deze wintereditie.

AcroFitt Dans Studio

Ballet coach en choreografe Judit Szoboszlai heeft enige jaren geleden haar eigen balletstudio opgericht: AcroFitt Dans Studio. Met groot enthousiasme traint en inspireert ze haar dansers. Dat werpt z‚Äôn vruchten af.de dansers van AcroFitt Dans studio zijn energiek, origineel en  het enthousiasme spat ervan af. Haar leerlingen hebben al meerder nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept. In 2022 zijn ze bij het Nederlandse kampioenschap ‚ÄúWe Know You can Dance‚ÄĚ Nederlands kampioen geworden.

D’Ancona

Rotterdamse band D‚ÄôAncona combineert zang, funky gitaar geluiden, wereldse ritmes en soulvolle toetsen tot liedjes die in hoofd blijven hangen. In 2019 hadden gitarist Davey van Giesen en zijn jeugdvriend drummer Patrick Bek zangeres Doris van Hooijdonk ontmoet en sindsdien schrijven ze samen hun nummers en treden ze regelmatig op, ondermeer in Rotterdam, Breda, Z√ľrich. De corona periode hebben ze gebruikt om hun EP Sphinxes uit te brengen.

Asian Impression

Asian Impression is een muziek- en dansgroep van de Stichting Perspektief Chinezen in Nederland (SPCN). SPCN is in 2010 in het leven geroepen en behartigt de belangen van Chinezen in Nederland. Dit met doel om de maatschappelijke positie van Chinezen in Nederland te verbeteren. Bij het optreden van Asian Impression worden danseressen begeleid door professionele zangeres en professionele guzheng, een soort Chinese liggende harp. De optredens van Asian Impression zijn een feest van kleur en gracieuze bewegingen.

Jawamix

Javaanse stichting die zich de Javaanse cultuur koestert en over brengt op jongere generaties. Zo wordt tijdens deze wintereditie een klassieke dans gepresenteert door de kinderdansgroep Kridah Budaya van de Javaanse gemeenschap Jawamix.

De volwassenen treden ook op en presenteren deze middag een linedance in Surinaamse stijl.

Harvey Cobb

Uit Engeland afkomstige Harvey Cobb studeerde in juni 2022 af aan Codarts Circus Arts in Rotterdam. Harvey heeft een annovolgbare eigen stijl  ontwikkeld en mixt jongleren moeiteloos met een een soort stand up comedian performance.

Harvey Cobb valt op ne heeft inmiddels de BNG Bank Circusprijs 2022 gewonnen voor zijn objectmanipulatie-act Something about Pink. Wij zijn blij dat Harvey bij deze wintereditie van de partij is.

Hellen Boyko

Hellen Boyko is gefascineerd door de wereld, de samenleving en de mens. In elk werk wil ze dat zowel de performers als het publiek de echte wereld ervaren door middel van abstractie, bewegingen en symbolen om de subtekst van ons bestaan te onderstrepen. De dans die ze op het festival gaat uitvoeren is gechoreografeerd  door Hellen Boyko, muziek van Pablo Bojko.

KUD Tamo Daleko (Servische dansgroep)

KUD Tamo Daleko is in 2015 opgericht in Rotterdam door een aantal liefhebbers van de Servische cultuur en de traditionele muziek. Uit liefde voor Servi√ę wil de dansgroep altijd vreugde, positiviteit en enthousiasme uitstralen en deze aan het publiek overbrengen. Hun kleurrijke jurken en pakken worden met de hand in Servi√ę gemaakt. De kleding wordt met trots gedragen tijdens hun optredens.

Tanisha

Tanisha is een jonge Rotterdamse zangeres die vanaf haar veertiende opgetreed. Ze heeft o.a. gespeeld op het Dunya Festival, Your World Festival en bij de Music Matters Award. In 2009 heeft ze het Jeugd Wereld Muziek festival gewonnen. Momenteel is ze druk bezig met maken van nieuwe muziek.

Kidzzfamily

Kidzzfamily is een groep talentvolle zingende en dansende kinderen uit Spangen. Ze werken hard aan hun artistieke weg en  hebben de laatste tijd een paar video‚Äôs gemaakt die op youtube kanaal zijn te zien.

YSA Bermejo Latin Band

Zangeres Isabel Bermejo is een musicus en zangdocent. Isabel trad met verschillende bands op in TV programma’s en uiteenlopende festivals in Europa. Isabel begon met zingen in een metal band, maar inmiddels zingt zij ook tango, Latijns-Amerikaans muziek en eigen composities. Vandaag brengt ze vrolijke Cumbia muziek ten horen.

Expositie van kinderatelier De Kleine Vis

In november 2009 is in Delfshaven het kinderatelier De Kleine Vis gevestigd. Het atelier is ingericht als een kunstenaarsatelier dat alle ruimte biedt aan kinderen om kennis te maken met kunst en cultuur door zelf te tekenen en te schilderen. Kinderen zijn bij uitstek onbevangen verkenners, ontdekkers en jagers, op zoek naar kleurrijke ervaringen. Bij de Kleine Vis krijgen de kinderen alle vrijheid om zichzelf in kleur en vorm te uiten. Bij deze Wintereditie van Werelds Delfshaven wordt het resultaat getoond van hun meest recente zoektocht.

SKVR (Stichting Kunstzinnige Vormgeving Rotterdam) is een educatief centrum voor de kunsten. De stichting verzorgt cursussen in beeldende kunst, vormgeving, muziek, dans, schrijven en aanverwante disciplines voor kinderen en volwassenen voor Rotterdam en omstreken.

Tijd tabel (kan nog veranderen).

Wereld delfshaven: een culturele spiegel van de stad

Een niet te missen seizoensafsluiter!


De Werelds Delfshaven Wintereditie is een samenwerking van het Rotterdams Volkstheater, Podium Grounds en Stichting Zona Franca!

scroll to top