Wereldwijde Wijk 2023

Iedere straat en ieder pleintje heeft zijn eigen dynamiek en sfeer. Die sfeer wordt bepaald door de mensen die er wonen, werken, spelen, muziek maken, koken, dansen, inkopen doen en andere belangrijke zaken. Met het project WereldWijde Wijk zoomt het Volkstheater in op die verschillende wijken en gaat het actief op zoek naar het dna van deze verschillende buurten.

Dankzij de input van actieve dansgroepen, muzikanten, verenigingen, theatermensen, kunstenaars, buurtmoeders, welzijnswerk en iedereen die op een positieve wijze bij wil dragen aan zijn wijk, wordt de programmering samengesteld. Het ontwikkelen van het programma is altijd een avontuur en de uitkomst is immer verrassend. Geen buurt is hetzelfde. Zo staat een WereldWijde Wijk-editie immer garant voor een verrassende cocktail van artiesten uit de directe omgeving, aangevuld met eigenzinnig straattheater en een enkele band van buitenaf.

Data en locaties:

In 2023 waren er zes WereldWijde Wijk-activiteiten, verspreid over Delfshaven en het Oude Westen.
De Seizoensafsluiting:

Zondag 26 november: Podium Grounds (Pieter de Hooghweg)


Zondag 26 november: Podium Grounds (Pieter de Hoochweg)

De seizoensafluiting vindt ieder jaar plaats in podium Grounds. Voor een keer niet buiten op een pleintje, maar lekker binnen in de mooie ruimte van Grounds. Hier trekt in de vorm van een showcase-editie het seizoen in vogelvlucht voorbij. Er zijn lekkere hapjes, de bar is open en het zijn altijd mooie dagen met optredens vol passie. Het programma wordt in het najaar samengesteld.


Een impressie van eerdere edities