De Pop-up Herfstparade 2021

De Pop-Up Herfstparade gaat natuurlijk voor een indian summer, maar ook wanneer het weer een beetje tegen mocht zitten brengt de Pop-Up Herfstparade een watervast en hartverwarmend programma. Dit keer gaan we naar het Hefpark in Feijenoord, Het Mia van IJperenplein in Prinsenland en het Pijnackerplein in het Oude Noorden. De Herfstparade laat het publiek weer voor even ervaren hoe bijzonder live muziek en circus kan zijn en het brengt terloops vreugde, een fijne sfeer en ontspanning naar de wijken.

De Pop-Up herfstparade biedt podium aan Rotterdamse muzikanten en circusartiesten, en brengt op ludieke wijze fantastische programma’s naar de verschillende wijken.

De data en tijden van deze serie zijn:
9, 16, 23, 30 oktober:

13.00-14.00: Hefpark (Feijenoord)
15.00-16.00: Mia van IJperenplein (Prinsenland)
17.00-18.00: Pijnackerplein (Oude Noorden)

Programma

Ysa Bermejo & Kaspar Uljas (tango) – 9 oktober

Isabel en Kaspar starten de Pop-Up Herfstparade met een muzikale reis door Latijns Amerika, verwacht Argentijnse Tango, Folklore en hints van Cubaanse Bolero. Isabel en Kaspar leerden elkaar kennen tijdens hun Master studie aan het WMDC in Rotterdam. Daar gingen ze, zangeres en Bandoneon speler, een muzikale samenwerking aan die resulteerde in een repertoire waarin de geschiedenis van de Argentijnse muziek voorbijkomt. Isabel en Kaspar laten horen dat je met een kleine bezetting een betoverend optreden kan neerzetten met een groots geluid.

Circustheater is er van handstand specialist Erin Skye

9 oktober

13.00-14.00 uur Hefpark (Feijenoord)
15.00-16.00 uur Mia van IJperenplein (Prinsenland)
17.00-18.00 uur Pijnackerplein (Oude Noorden)

De Tentband o.l.v. Jos Valster, met Pierre van Duyl – 16 oktober

16 oktober

13.00-14.00 uur Hefpark (Feijenoord)
15.00-16.00 uur Mia van IJperenplein (Prinsenland)
17.00-18.00 uur Pijnackerplein (Oude Noorden)

Rotterdams saxofonist Jos Valster speelde al bij het Rotterdams Volkstheater voordat het Volkstheater officieel bestond. De meest uiteenlopende programma’s in onze circustent werden muzikaal gedragen door circusorkesten o.l.v. Jos Valster (ook wel “Hoofd Herrie” genoemd). De Tentband was het vaste begeleidingsorkest van het Wereldcircus. De muzikanten als flexibele alleskunners die overal op kunnen inspelen, een uitgelezen stel muzikanten:Jos Valster, rieten en andere zaken. Ludo Pieters, drums en percussie. Evert Willemstijn, contrabas. Frenk van Meeteren, gitaar en mondharmonica, zang, trompet en waar hij zin in heeft. Rotterdams zanger en accordeonist Pierre van Duyl is deze zaterdag ook van de partij.

Circustheater is er van Duo Dodo. Onnavolgbaar illusionisme uit de losse pols.

Jansouz Collective – 23 oktober

Khorshid Dadbeh (tanbour), Davide Fortugno (live electronic/modular) en Sepand Dadbeh (Oud, Tanbour) vormen het Jansouz Collective, opgericht in 2012. Het Collective is genaamd naar de grootvader van Korshid en Sepand die in Iran een bekende zanger was en een vertegenwoordiger van de Iraanse traditionele muziek. Het Jansouz Collective koestert deze geschiedenis maar schuwt de eigentijdse invloeden niet van de inspirerende artistieke samenleving die hen omringt.
Zo ontstaat een boeiend muzikaal verhaal van muzikanten die zich loswerken van hun klassiekers om al zoekend nieuwe werelden te ontdekken. Bij de afgelopen editie van Muziek op de Rotte gaven ze een fantastisch optreden dat smaakte naar meer. Op 23 oktober stappen ze bij ons op het Pop-Up Podium.

Circustheater is er van Ivar en Nastasja, jongleurs met een volstrekt eigen stijl.

23 oktober

13.00-14.00 uur Hefpark (Feijenoord)
15.00-16.00 uur Mia van IJperenplein (Prinsenland)
17.00-18.00 uur Pijnackerplein (Oude Noorden)

FLiNK – 30 oktober

30 oktober

13.00-14.00 uur Hefpark (Feijenoord)
15.00-16.00 uur Mia van IJperenplein (Prinsenland)
17.00-18.00 uur Pijnackerplein (Oude Noorden)

Toen wij vorig jaar mei begonnen te fantaseren over de Pop-Up Zomerparade was Arthur Flink een van de eerste die had aangegeven om heel graag mee te doen met onze reizend mini festival. Door omstandigheden kwam het er steeds niet van. Des te leuker is het dat Arthur met zijn groep FLiNK deze serie gaat afsluiten. Bij eerdere Volkstheater projecten gaf FLiNK vlammend optreden met stomende fusion jazz. Met trompet, bas, drums en het gebruik van samples produceert FLiNK een energieke sound die aangenaam verwijst naar Donald Byrd, de blues, Miles Davis en het beste van de Brecker Brothers, maar die tegelijkertijd met zes benen in het heden staat.. Vanaf september is FLiNK bezig met een nieuw album en bij de Pop-Up Herfstparade krijgen we een driedubbele showcase

Circustheater is er van Tobi & Finn, waar dans en jongleren in elkaar overvloeien