De Pop-up Lenteparade, een terugblik op de serie van 2020

De Pop-up Lenteparade, een terugblik op de serie van 2020

Op vier zaterdagen in de nazomer van 2020 deden we het Heemraadsplein, het Pijnackerplein en het Dolf Henkesplein aan met de Pop-Up Zomerparade. Het was een groot succes. Heerlijk om weer live muziek te horen buiten op straat, en leuk ook om je buren even te ontmoeten op een andere plek dan de supermarkt of de basisschool. Ook de muzikanten waren blij om eindelijk weer eens voor live publiek te spelen. Een goede wisselwerking.

Cha Cha Trio

Op zaterdag 29 augustus vierde het Chacha trio op soepele wijze de zomer. Onder aanvoering van de charismatische frontvrouw en zangeres Ysa Bermejo bracht het trio een kleurrijke muzikale cocktail vol plezier en positiviteit. Mexicaanse walsen, Cubaanse Bolero’s, Colombiaanse cumbia’s en Brazilliaanse bossa’s…het buitelde over elkaar heen. Het was de eerste editie van de Zomerparade, het was regenachtig weer, maar we hadden het geluk tussen de buien door te spelen, en er zat een stijgende lijn in; op de laatste locatie (het Dolf Henkesplein) brak de zon door. Het smaakte naar meer.

Het Chacha trio bestaat uit:

Michalis Michalidis – gitaar

Javi Herreri – percussie

Ysa Bermejo – zang en percussie

Circustheater werd verzorgd door: Sinking Sideways (humoristisch acrodans duet).

EPM Holanda

Zaterdag 5 september was het de beurt aan EPM Holanda om met de Pop up Zomerparade rond te touren. Docenten en studenten van de enige muziekschool voor Braziliaanse muziek in Europa : EPM Holanda (gevestigd bij Grounds) brachten swingende choros en sambas, gespeeld in steeds weer wisselende podiumsamenstellingen. Bij deze editie liep het vanaf de eerste locatie (Heemraadsplein) heel goed. Er was een fijne opkomst en het was duidelijk te merken dat het ritme van de Zomerparade een beetje bij de buurt in het systeem kwam. Optredende muzikanten waren:

Piano – Elizabeth Fadel

Gitaar – Kees Gelderblom, Alvaro Rovira Ruiz, Paulo Bouwman

Cavaquinho – Marijn van der Linden, Hassan Ait-Moumad

Percussie – Udo Demandt

Fluit/sax/klarinet – Rafael Pereira Lima, Angelo Ursini

Vocals: Viviani Godoy, Mirre Valkenburg

Circustheater was er van: Alienated (performance art)

The Switchbacks

Zaterdag 12 september brachten de Switchbacks onvervalste bluegrass. Ze brachten onvervalste bluegrass originals en aanstekelijk eigen werk. De derde dag van de Zomerparade was een perfecte aflevering. Prachtig weer, publiek dat gericht naar het plein komt om even een uurtje te genieten van een mooi programma en dan ook nog eens een fantastische circus voorsteling van Erin Skye.

The Switchbacks bestonden uit:

Maurice van den Hoek – gitaar, zang

Tijmen Veelenturf – viool, zang

Bart Wijtman – contrabas, zang

Circustheater werd verzorgd door: Erin Skye Circus (handstand en contortionisme)

Carlama Orkestar

Zaterdag 19 september sloot het Carlama Orkestar de serie af met onnavolgbare balkan grooves. Vier saxofonisten en een drummer wervelen er ogenschijnlijk moeiteloos op los maar probeer niet mee te tellen want je raakt gegarandeerd het spoor bijster…

Het Servische woord ‘Carlama’ (spreek uit: Tsjarlama) verwijst zowel naar een bepaald soort wilde dans als naar een ‘uitbundig feest’. En feest dat werd het. Wel op afstand natuurlijk, dat voelde een beetje vreemd. Maar de balkan muziek van Carlama Orkestar en het circus intermezzo van Ivar van Woenzel vormde neen waardige afsluiting van deze eerste serie Pop-Up Zomerparade. Het smaakt naar meer! We staan dan ook in de startblokken om (wanneer het ook maar even kan) er weer met de parade op uit te trekken!

De bezetting van de Carlama Orkestar was:

Stanislav Mitrovic – alto sax, vocal

Frank Caesar – alto sax

Akos Laki – tenor saxophone

Henk Spies – bass saxophone

Sebastian Demydczuk – drums

Circustheater was er van: Ivar van Woenzel (acrodans met ukelele en reuzenbal)