De Pop-up Zomerparade 2021

De Pop-up Zomerparade is een nieuw festivalconcept ontstaan tijdens de pandemie in de zomerperiode van 2020. Rotterdams Volkstheater en Grounds ontwikkelden een snel te organiseren sfeervol pop-up podium, een kleinschalige activiteit van hoge kwaliteit.  Met een tot mobiel podium omgebouwde aanhangwagen tourde het onder de titel “Pop-up Zomerparade” 4 weken achter elkaar langs drie dezelfde pleinen van Rotterdam. Het bleek een gouden formule voor deze tijd.

De Pop-Up Zomerparade
laat het publiek weer voor even ervaren hoe bijzonder live muziek en circus kan zijn en het brengt terloops vreugde, een fijne sfeer en zomerse ontspanning naar de Rotterdamse wijken.

2021

Dit seizoen werd er in juli een nieuwe serie van vier zaterdagen met de Pop-up Parade uitgevoerd. een tweede serie staat in de startblokken voor het najaar. De Pop-Up Zomerparade heeft zich in september 2020 bewezen als een festivalformat dat op verantwoorde wijze kan worden uitgevoerd ten tijde van restricties. Dus wanneer het ook maar even kan dan trekt de parade erop uit.

In 2021 zijn er twee series van 4 zaterdagen:

3, 10, 17 en 24 juli: Het Heemraadsplein (Delfshaven), het Achterklooster (Stadsdriehoek) en de Koeweide (Crooswijk)

Najaar: Hefpark (Feijenoord), Mia van IJperenplein (Prinsenland) en Pijnackerplein (Oude Noorden)

De eerste serie heeft inmiddels plaatsgevonden in juli en was net als in 2020 een groot succes. De tweede serie is, terwijl de posters en flyers al waren verspreid alsnog afgeblazen en voorlopig uitgesteld. De regels voor de vergunningen zijn in augustus onverwacht strenger geworden. Belangrijkste obstakel is dat de terreinen volledig moeten worden afgehekt met hoge gezeilde hekken. Dit maakt het onmogelijk om de Pop-Up Zomerparade uit te voeren. De kracht is juist de kleinschaligheid, de mobiliteit en het lichte karakter van de productie. De parade wordt tot nader orde uitgesteld. Wanneer het weer zonder hekken kan meldt de Pop-Up Zomerparade zich direct. Tot binnenkort!

Eerste serie
3, 10, 17 en 24 juli:
– 13.00-14.00: Heemraadsplein
– 15.00-16.00: Achterklooster
– 17.00-18.00: Koeweide


Tweede serie is uitgesteld.

– 13.00-14.00: Hefpark
– 15.00-16.00: Mia van IJperenplein
– 17.00-18.00: Pijnackerplein

Programma 2021 (juli)

Benjamin Herman & Robin Nolan Trio – 3 juli

Nederlandse jazz-icoon (en Rotterdam Noorderling) Benjamin Herman waagt zich sinds 2015 aan de gypsy jazz met het trio van meestergitarist Robin Nolan. Swing in de stijl van Django Reinhardt. Optreden met het Robin Nolan Trio was voor altsaxofonist Benjamin Herman (1968) een langgekoesterde wens. Maar de muziek bleek andere eisen te stellen dan hij gewend was. Benjamin Herman: “Ik moest opnieuw leren improviseren. De timing is niet zo lui als in de jazz. Hier moet je echt óp de beat spelen”. Dat lukt inmiddels aardig…

Benjamin Herman – alt saxofoon
Kevin Nolan – gitaar
Robin Nolan – gitaar
Arnoud van den Berg – contrabas

3 juli:
– Heemraadsplein (Delfshaven)
13.00 – 14.00 uur
– Achterklooster (Stadsdriehoek)
15.00 – 16.00 uur
– Koeweide (Crooswijk)
17.00 – 18.00 uur

Balcony Players – 10 juli

10 juli:
– Heemraadsplein (Delfshaven)
13.00 – 14.00 uur
– de Koeweide (Crooswijk)
15.00 – 16.00 uur
– het Achterklooster (Stadsdriehoek)
17.00 – 18.00 uur

De Balcony Players zijn een energieke, nomadische gypsy/klezmer band die al dansend en musicerend, over de hele wereld mensen gelukkig maakt door hun liefde voor de rootsmuziek te delen! Ze spelen klezmer & gipsy muziek (uit Roemenie en Hongarije ) cajun uit New Orleans en Forro uit Brazilie en eigen composities, geïnspireerd op reizen en tours rond de wereld! Bij een show van de Balcony Players is het onmogelijk om stil te blijven zitten;

Moniek de Leeuw – Viool en zang
Ilse Roskam – Accordeon en zang
Polle van Gijzel – Drums
Daniel van Huffelen – Contrabas

Ntjam Rosie – 17 juli

Sinds de release van het album ‘Elle’ in 2010 heeft de in Kameroen geboren Ntjam Rosie (1983) een trouwe fanschare opgebouwd in binnen- en buitenland.

In februari 2020 verscheen haar zesde studio album ‘Family and Friends’ dat door pers en publiek ook weer goed werd ontvangen. Sailing Out, de tweede single werd door twee Braziliaanse producers opgepikt en geremixt en werd op het befaamde Spinnin’ records uitgebracht.

Momenteel treedt Ntjam Rosie op in de controversiële en prijswinnende theatervoorstelling Dear Winnie, een co-productie van het NNT en het Vlaamse KVS. Eerder toerde zij langs Nederlandse theaters met het Artvark Saxophone Quartet (Homelands), werkte zij mee aan Urban Myth’s We hadden liefde, we hadden wapens en produceerde zij haar eigen voorstelling Breaking Beats.

Ntjam Rosie speelde al op vele grote (jazz) festivals in meer dan twintig landen. Op nationale radio en televisie is zij een graag geziene gast.

Discography
Atouba – 2008 (Appletree records)
Elle – 2010 (NtjaMusic/Coast to Coast)
Live at Grounds – 2012 (Gentle Daze Records/Coast to Coast)
At the back of Beyond – 2013 (Gentle Daze Records/Coast to Coast)
The One – 2015 (Gentle Daze Records/Coast to Coast)
Never Give Up (EP) – 2017 (Gentle Daze Records)
Breaking Cycles – 2017 (Gentle Daze Records/o-tone music)
Family & Friends – 2020 (Gentle Daze Records/o-tone music)

Links

Website www.ntjamrosie.com

YouTube Channel                            https://www.youtube.com/c/ntjamrosiemusic

Facebook                                          https://www.facebook.com/ntjamrosiemusic

Twitter                                               https://twitter.com/NtjamRosie

Instagram                                          http://instagram.com/ntjamrosie

Spotify Ntjam Rosie​

17 juli:
– Heemraadsplein (Delfshaven)
13.00 – 14.00 uur
– Achterklooster (Stadsdriehoek)
15.00 – 16.00 uur
– Koeweide (Crooswijk)
17.00 – 18.00 uur

Los Mezcales – 24 juli

24 juli:
– Heemraadsplein (Delfshaven)
13.00 – 14.00 uur
– Achterklooster (Stadsdriehoek)
15.00 – 16.00 uur
– Koeweide (Crooswijk)
17.00 – 18.00 uur

Sinds de oprichting in 2011 brengt het kwartet Los Mezcales de passie en kleurrijke traditie van de populaire Mexicaanse muziek naar de Europese podia. Dit kleine mariachi ensemble bevat alle muzikale elementen en klanken die dit type orkest definiëren zoals de viool, het trompet,de guitarron (typische Mexicaanse bas) en de gitaar.
Los Mezcales bestaat uit vier leden/muzikanten met verschillende achtergronden:
Claudia Valenzuela (viool), Canek Cabrera (trompet), Humberto
Albores (gitarron) en Juan Muñoz (gitaar).

Het repertoire omvat een breed scala aan traditionele Mexicaanse muziekstijlen zoals huapangos, sones de jalisco, boleros, musica ranchera y cumbias.
In Nederland traden ze op bij verschillende festiviteiten, zoals een opening van een tentoonstelling van het Cobra Museum, bij een premiere van the National Dutch Ballet of op festivals zoals de Zwarte Cross, het Uitgast festival in Alkmaar en het festival Mañana Mañana.

De Bandleden:

Claudia Valenzuela Claudia werd 1980 in Moskou geboren en is opgegroeid in Frankrijk in een muzikantenfamilie. Op de leeftijd van zes jaar begon zij met viool spelen. Haar eerste lessen waren aan de nationale muziekschool van Villemomble bij M.Thuillier. In 1998 werd Claudia uitgenodigd de lessen van N. Morosova aan het conservatorium van Rotterdam te volgen waar zij in 2004 afstudeerde begeleid door A.Czifra. In 2007 is Claudia ook in Tilburg afgestudeerd met specialisatie kamermuziek.
Claudia speelt in diversen wereld muziek formaties zoals Pavadita Tangostrijkwartet, Mariachi Los Mezcalez, Mariachi Tierra Caliente, Marmoucha ensemble, Choco y sus Complices (salsa).

Canek Cabrera Morales Canek is trompettist, gitarist, zanger en componist. Hij heeft trompet en muziek gestudeerd in Mazatlan (Mexico) en speelt al meer dan 20 jaar in verschillende ensembles, gespecialiseerd in Latin, crossover en meer traditionele Mexicaanse muziek.

Humberto Albores
Humberto Albores is een Mexicaanse bassist, componist en arrangeur van latin- jazz en wereldmuziek. In 2010 behaalde hij zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Albores werkt als producent, muzikaal leider en sideman met verschillende artiesten in de latin-jazz en wereldmuziek, in theaterproducties maar ook als muziekdocent aan de Universiteit van Wetenschappen en Kunsten van Chiapas, Mexico.

Juan Muñoz, afkomstig uit Torreon Coahuila Mexico is zanger, guitarist en acteur. Juan Munoz heeft theater gestudeerd in Mexico waar hij werkte in een mimetheatergroep in Mexico bij Teatro Frederik. In Nederland nam hij deel aan de productie “De Materie” bij de Nederlandse Opera onder de regie van Bob Wilson gewerkt.
In 2011 richtte hij samen met andere musici de Mariachi groep Los Mezcales op. Tot op heden treedt hij samen met deze muziekgroep op bij festivals en verschillende theaterproducties.