Eigen atelier

Het Rotterdams Volkstheater maakt voor een groot gedeelte haar eigen tenten en andere materialen die worden ingezet op de verschillende festivals en buurtfeesten. Eigen tenten en projecten worden bedacht en uitgevoerd. Wagens en bestaande voorwerpen worden omgebouwd tot unieke festival-vehikels, ludieke barretjes of spreekgestoeltes.

In de loods aan de Marconistraat en buiten op de kade van de Merwedehaven is er ruimte om constructies in elkaar te zetten, tentzeilen te lassen, tribunes te schilderen en onder auto’s te liggen.

Mede doordat het Volkstheater haar materialen zelf maakt of aanpast heeft het onmiskenbaar een eigen stijl ontwikkeld. Zo is er de speciaal voor de Wereldcircus opstelling ontwikkelde poort en zijn er de kleurrijke, zeshoekige koepeltenten. Ook werden er gekleurde zeilen gemaakt die aan de bouwhekken kunnen worden bevestigt zodat de helaas noodzakelijke afzetting van het terrein tegelijkertijd een kleurrijke aanvulling vormt in het geheel. Of neem de de Alpenkreuzer, ons nieuwe houten opklapbare podium met mooie breed uitlopende luifel. Unieke creaties die als bouwsteentjes worden gebruikt om willekeurig welk terrein (groot of klein) om te toveren tot tot de verbeelding sprekende festivalterreinen. Locaties die nieuwsgierig maken naar wat komen gaat. 

Natuurlijk kunnen er ook in opdracht dingen worden uitgevoerd. Spannende constructies, aangepaste tenten, vreemde mobielen, aankleding van evenementen-terreinen en…de mensen van het Volkstheater denken gaag met u mee en kunnen het vaak nog uitvoeren ook.