FEIJN’OORD FEST 2024

Een festival voor de ‘Feijnproever’! Een bruisende dag vol mooie muziek, dans, circustheater, (kinder)workshops, sport & spel, wijkinfomarkt, wijkkeukens, mediterraans terras, theetuin, kidsplayground, wijktalenten en nog veel meer!

Op zondag 23 juni is het Nassuahavenpark “the place to be” in Feijenoord. Een heerlijke dag vol optredens van wereldvermaarde bands, aanstormend wijktalent, acrobatiektheater van hoog niveau, lekker eten en drinken, kinderworkshops en een infomarkt.
Bij het Feijn’ Oord Fest leer je Feijenoord kennen zoals je het nog nooit gezien hebt.

Optredens van o.a. Dakka Sultana (Dakka Marrakchia), Grup Cagdas Holanda (Anatolische muziek), TukkersConnexion (straattheater), Ripa Na Tulipa (Roda de Samba de Brasil), Olim Nicolai en zijn aapjes Boris & Tasja (straattheater), Cukros Csirkecomb (Balkan), Marius (circusact), La Bulla (DJ, dans & percussie performance), DC Squad (dans), 010 Kawina Groep (Surinaams) en wijktalenten.

Maar er is meer! Zo verzorgen de Gemeente Rotterdam, projectontwikkelaars én de wijkraad een infomarkt om u meer te vertellen over alle toekomstige ontwikkelingen en projecten in de wijk. Een mooie gelegenheid om meer inzicht te krijgen over de toekomst van de buurt.

Lekker eten en drinken is er zeker ook. Een breed aanbod van wereldhapjes en drankjes verzorgd door diverse wijkkoks, de Wijkgaarkeuken en Restaurant Maas. Alles voor schappelijke prijsjes aangeboden.

Kinderworkshops, young urban sports en presentaties zijn er verspreid over het terrein: Monteiro Gym boksclinics & presentaties, SOL schmink & smoothies, You-Talent Kinderwijkraad, Kleurbende, DC Squad & Acrofit, Rush World Freerunning, Agnesschool Eb & Vloed bootjevaren, Hennatekenen en nog veel meer!

Datum
Zondag 23 juni 2024

Dag en tijd
13 – 21 uur

Locatie
Nassauhavenpark

Toegang
gratis

Uitgelicht

Feijn’Oord – Hoofdpodium – Wijkpodium

Ripa na Tulipa (18.10 – 19.10)

Sinds de oprichting in 2020 heeft Ripa na Tulipa zich toegelegd op het verkennen en uitvoeren van de traditionele “roda de samba”: Muzikanten zitten rond een tafel en brengen een breed repertoire van levendige en onweerstaanbaar dansbare samba tot melancholieke melodiën. Zij spelen werk variërend van beroemde samba componisten tot traditionele arrangementen.
De muzikanten hebben elkaar ontmoet tijdens de opleiding bij Codarts en zijn afkomstig uit Noorwegen, Spanje, Portugal en Brazilië. Uiteindelijk hebben zij elkaar gevonden in hun gezamenlijke passie voor de rijke Brazilliaanse muziek.

Dakka Sultana (13:50 – 14:20)

Dakka Sultana is een muziekgroep met vooral percussie instrumenten. Traditioneel spelen zij tijdens feestelijke momenten in de Arabische cultuur zoals bruiloften en verjaardagen. Maar op zondag 23 juni spelen ze bij het Feijn’ Oord Fest. Het beloofd een feest in een feest te worden. Dakka (ook wel Daqqa en vernoemd naar het Arabische woord voor klappen) is een rituele Marokkaanse muziekstijl kenmerkend voor Marrakech. Het ritme van Marrakech: Dakka Marrakchia.

010 Kawina groep (15:20 – 16:15)

Kawina 010 groep. Een begrip binnen de Surinaamse gemeenschap in Rotterdam. Zij spelen Kawina zoals Kawina hoort te klinken. Fijne zang, authentieke percussie, lekkere gitaar en eigenlijk zouden zij de hele middag kunnen vullen. Dat gaan ze niet doen. Zij spelen slechts een uurtje bij Feijn’ Oord Fest, dus zorg dat je erbij bent!

Het Bankstel (Tukkers Connection)

Tijdens Feijn’ oord Fest duikt het Bankstel van de Tukkers Connection op verassende plekken op het terrein op. Hier kunt u lekker op gaan zitten om even bij te komen van alle indrukken op het terrein, of gewoon genieten van het neobarokke meubelstuk dat kijkt, fronst, wenkt, zwijgt, fluistert of gebaart. Links en rechts voelen zich overal thuis en laten zich graag verhuizen. Ze hebben alle wijsheid in pacht maar van koetjes en kalfjes weten ze ook het fijne. Deze canapé voor twee kletst gezellig met u mee!

Cukros Csirkecomb (13:20 – 13:50)

Het duo Cukros Csirkecomb (sugared chicken leg) heeft haar muzikale roots in de Balkan en nodigt het publiek uit om de ogen te sluiten en zich over te geven aan Hongaarse Ballades, Bulgaarse Polyphonie an Armeense liefdesliedjes.
Bori Malyi en Annabella Raiona zijn beide zangeres en instrumentalist. Zij hebben elkaar ontmoet bij de traditionele Turkse muziekafdeling van Codarts. Hun opteredens kenmerken zich door de intieme en ongedwongen presentatie.
Bori en Annabella Cukros Csirkecomb bespelen traditionele instrumenten als de koboz, de viool, de saz en de bendir. Met hun muziek openen zij deuren naar andere culturen en tradities. Hun muziek viert deze tradities en omarmt tegelijkertijd nieuwe invloeden. Het is een hommage aan de rijke Balkan cultuur en zij voegen er hun eigen klankleur aan toe. Komt dat horen, met de ogen dicht!

La Bulla (19:10 – 20:30)

La Bulla is een origineel trio met danseres Viviana Fabiano, Percussionist Nique Cuentin en DJ en danser/performer Orkano Mardenborough. Zij verzorgen een muzikaal en visueel spektakel. Een muzikale reis, uitgestippeld door de DJ en op eigenwijze ondersteund door percussie en dans. Het Rotterdamse collectief heeft roots in Duitsland, Italië en Venezuela en doet de grenzen tussen muziek en dans op kleurrijke wijze vervagen.

Olim Nicolai met zijn Dansende Chimpansees (16:15 – 16:45)

Olim Nicolai trekt al zijn hele leven door Europa met zijn unieke circusact; Boris & Tasja, de dansende chimpansees. Jaren geleden was Olim ook te zien in Feijenoord, het was een groot succes. Speciaal voor deze tweede editie van het Feijn’ Oord Fest in het mooiste parkje van Rotterdam Zuid, komt Olim met zijn aapjes Boris & Tasja nog één keer naar Rotterdam. Mis deze klassieker niet!