FEIJN’OORD FEST

Een festival voor de ‘Feijnproever’! Een bruisende dag vol mooie muziek, dans, circustheater, (kinder)workshops, sport & spel, wijkinfomarkt, wijkkeukens, Mediterraans terras, Theetuin, kidsplayground, wijktalenten en nog veel meer!

Op zondag 2 juli is het Nassuahavenpark “the place to be” in Feijenoord. Een heerlijke dag vol optredens van wereldvermaarde bands, aanstormend wijktalent, acrobatiektheater van hoog niveau, lekker eten en drinken, kinderworkshops en een infomarkt. Bij het Feijn’ Oord Fest leer je Feijenoord kennen zoals je het nog nooit gezien hebt.

Optredens zijn er ondermeer van: MAKAS (Anataloische folkrock), KASBA (Marokkaanse polderband), TALL TALES COMPANY (circus), BANDA SAOCA (Latin music), 4 SIDES OF A TRIANGLE (circus), KOOL & THE HANG (Wereldmuziek), OLLIE QUIST (goochelaar), CARIBBEAN PARTY (Antilliaanse band), dansgroep DC Squad, een Kids Brassband en andere wijktalenten. 

Maar er is meer! Zo verzorgen de Gemeente Rotterdam, projectontwikkelaars én de wijkraad een infomarkt om u meer te vertellen over alle toekomstige ontwikkelingen en projecten in de wijk. Een mooie gelegenheid om meer inzicht te krijgen over de toekomst van de buurt.

Wil je Feijenoord met andere ogen bekijken dan kun je mee in één van twee wijkwandelingen die ‘Ontdek Rotterdam Anders’ die dag organiseert. Onder de titel ‘Feijn’ Oord Fest Walk’ wordt je meegenomen op een één uur durende wijktour waarin de wijk getoond wordt op originele wijze.

Aanmelden kan tijdens het evenement bij de infomarkt.

Lekker eten en drinken is er zeker ook. Een breed aanbod van wereldhapjes en drankjes verzorgd door diverse wijkkoks, de Wijkgaarkeuken en Restaurant Maas. Alles voor schappelijke prijsjes aangeboden.

Kinderworkshops, young urban sports en presentaties zijn er verspreid over het terrein:
Van Bronckhorst Foundation: Taekwondo,  De Koepels: Urban Sports, SOL & HefHouse: Kickoff, You-Talent: Kidsstuff, de Kinderwijkraad: Afval rap,  de  Kleurbende: Kinderkunst, De Sportkantine : Sport & Kunst, House of E-Sports: E Games, St. Lieff: Coaching, Circus Rotjeknor: circusspeelplaats en kleine presentaties, Muziekacademie: Kids Brassband, Evenementen Rotterdam: Springkussens.

Tijdstabel:

genoemde tijden kunnen nog een beetje verschuiven.

Zondag 2 juli
Locatie Nassauhavenpark
Wijk: Feijenoord
Tijd: 13.00-21.00
Toegang gratis

Programma Uitgelicht

Kasba brengt een spetterende melting pot van Noord-Afrikaanse en Westerse muziek. Dit samen met maatschappelijk geëngageerde teksten en een behoorlijke dosis ongein zorgt ervoor dat stilzitten er niet bij is als deze 8- koppige band zich in beweging zet en het publiek meeneemt naar Noord- Afrikaanse sferen. In de laatste twee decennia ontwikkelde Kasba zich tot één van de meest toonaangevende bands op het gebied van de wereldmuziek in Nederland. Op 2 juli sluiten zij de eerste editie van het Faijn’ Oord Fest af.

Opgroeiend in Nederland, als zoon van een eerste generatie Turkse immigrant, voelt Şahin de behoefte om de invloeden van muziek en cultuur om hem heen te ontdekken. Als nieuwe generatie Anatolische muzikant is zijn droom om de verschillende stijlen die hun wortels hebben in de geschiedenis van immigratie en versmelting van culturen te vertegenwoordigen.

in 2015 wordt de band MAKAS opgericht. De naam MAKAS is Turks voor schaar. Het is een beeld dat hoop, vrijheid en moed uitbeeldt: “Ook al is het soms moeilijk te zien, er is altijd een optie om alles los te snijden van de dingen die jouw tegenhouden.”

De melodieën uit het oosten, gespeeld of gezongen door de stem van Şahin, een stem en een aanwezigheid die je niet snel zult vergeten. Ondergedompeld in traditie en in de emoties van strijd tegen onrecht, van vriendschap en liefde, zijn harten over de hele wereld geraakt en blijven ze wachten op de terugkeer van MAKAS.

Momenteel bestaat de band uit vijf leden: Dekan op keyboards, die vanaf het allereerste met Şahin dit avontuur is aangegaan, met zijn spel brengt hij bijzondere sferen en samples om de muziek te verrijken. Murat op gitaar, de kracht van rock toevoegend en naadloos aansluiten met de traditionele melodieën. En de basis wordt gelegd door Chai op bas en Thom op drums. Ze laten het rocken, ze laten het bewegen, en ze dragen de gedurfde arrangementen naar een hele andere level!

In Spiegeling houden drie acrobaten zichzelf en het publiek een spiegel voor. Hoe zien anderen ons, en komt dat wel overeen met wie we zijn? Bovenop en rond een vijf meter hoge aluminium constructie vertellen de performers via van gespierde circuslijven, spectaculaire acrobatiek en persoonlijke anekdotes over wat het betekent om een sterke vrouw of een gevoelige man te zijn.

De voorstelling Spiegeling is een productie van Tall Tales Company, die met hun productiehuis “Circus Studio” gevestigd zijn in het gebouw De Kroon in Schiemond.

Zondag 2 juli
Locatie Nassauhavenpark
Wijk: Feijenoord
Tijd: 13.00-21.00
Toegang gratis