De nieuwe theatertent is klaar!

De Tent is klaar!!

Na twee jaar is het dan zover. Het Rotterdams Volkstheater heeft een nieuwe theatertent! Het idee was er al langer, omdat het in Rotterdam steeds minder vaak mogelijk blijkt om een circustent te kunnen op te bouwen waarbij er 42 haringen de grond in moeten. Zo ontstond het plan van onze nieuwe koepelvormige theatertent. Alles kwam in een stroomversnelling door de toekenning van de Neyenburgh Award in de zomer van 2018. Een enorme steun in de rug om dit plan te kunnen verwezenlijken. Er volgde en periode van tekenen, berekenen en aanvullende fondswerving. Uiteindelijk konden we in het najaar van 2019 daadwerkelijk aan de slag. Op verschillende locaties werd er gewerkt aan de tent. In Zeeland en Rotterdam werd de metalen constructie gemaakt, bij de Markies in Nijmegen werd het zeil van het tentdak gelast en gestikt en in Rotterdam werden de zijzeilen weer gemaakt. Tot slot werd de hele constructie gestraald en gespoten in Schiedam. Het brainstormen gebeurde overal en nergens. En nu, na bijna 2.5 jaar puzzelen, solderen, tekenen, rekenen, walsen, lasersnijden, zagen, slijpen, lassen sealen, plotten, stralen en coaten is de tent klaar! Écht in gebruik is de tent door Corona nog niet geweest, maar dat gaat dit seizoen zeker gebeuren. Rotterdam heeft er een heel mooi reizend theater bij.

Met dank aan Marien, Lucas, Hans, Michiel, Jup, Yaya, Fred, Sander, Symen, Albert, Duurt, Claudia, Rick, Pedro, Willem, Kaj, Floris, Juan, Ausra en Jan.

Het ontwikkelen van deze tent is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Stichting Neyenburgh, het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en de Van der Mandele Stichting