Over ons – de noordse feesten

De Noordse Feesten is een traktatie van de de wijkraden van Rotterdam Noord én Cultuur Concreet. De wijkraden hadden vorig jaar al budget gekregen om iets te organiseren aan het einde van het jaar. Dat geld is bewaard gebleven, want vorig jaar kon er niets georganiseerd worden vanwege alle maatregelen. De wijkraden hebben gezamenlijk besloten om dit jaar iets te organiseren voor heel Noord.

Elke wijk kent een eigen wijkraad met gekozen bewoners. Ze adviseren gevraagd en ongevraagd aan het stadsbestuur over allerlei onderwerpen. De vergaderingen van de wijkraden zijn openbaar. Wil je meer weten over de wijkraden in Noord, kijk dan op rotterdam.nl/wonen-leven/oude-noorden/

In een tijd waarin het culturele leven wel op een erg laag pitje is komen te staan was Cultuur Concreet direct enthousiast over De Noordse Feesten en heeft besloten om ook bij te dragen aan het project. Cultuur Concreet gelooft in de kracht van kunst en cultuur in de wijk.  Met cultuurregisseurs in alle veertien gebieden van Rotterdam helpen ze bewoners en makers om hun plannen daar te realiseren. Daarnaast adviseren ze – gevraagd en ongevraagd – instellingen en beleidsmakers over hyperlokale cultuur. Zo draagt Cultuur Concreet bij aan een stevige stad. Meer weten over Cultuur Concreet? Kijk op www.cultuurconcreet.nl

De organisatie van De Noordse Feesten ligt bij het Rotterdams Volkstheater. Een stichting die al sinds 1986 met eigen tenten en programma’s door Rotterdamse trekt. Zo brengen zij cultuur op laagdrempelige wijze naar de wijken en bieden podium aan lokaal talent, verenigingen en andere culturele initiatieven uit diezelfde wijken.

Zij doen dit omdat we ervan overtuigd zijn dat cultuurbeleving van belang is voor een veerkrachtige maatschappij. Cultuur inspireert, verbreedt je manier van kijken en luisteren, én cultuur verbindt. Zo is het een dankbaar middel om mensen actief te betrekken bij hun wijk en voor bestuurders ’n manier om in contact te komen met bewoners. Evenementen van het Rotterdams Volkstheater nodigen uit, ze stimuleren ontmoeting. Ontmoetingen met de stedelijke diversiteit, ontmoetingen met de culturele rijkdom en altijd weer onverwachte ontmoetingen van bewoners met hun eigen buurtje.

volkstheater rotterdam
Postbus 2065
3000 CB Rotterdam

mail ln.retaehtsklovnull@ofni
tel 010 – 476 89 22
mob 06 – 22 39 36 05