Noordse Feesten: muziek en straattheater in Noord

Door de lockdown van zondag 19 dec. zijn de Noordse Feesten opgeschort totdat er weer versoepelingen worden aangekondigd. We gaan later kijken op welke manier de serie vervolgd kan worden kan.

Met de Noordse Feesten luidt Rotterdam-Noord het nieuwe jaar in. Tussen woensdag 15 december en zondag 9 januari vinden er twaalf sfeervolle buurtfeesten plaats in de wijken van Noord. Volop muziek en spraakmakend straattheater. Mis het niet!

Het programma start op woensdag 15 december met een absurdistisch optreden van de Tukkers Connection op het Johan Idaplein. De afsluiting is op zondag 9 januari met een concert van De Kift op het Pijnackerplein. Tussendoor duiken de Noordse Feesten op in de Agniesebuurt, Blijdorp, het Liskwartier, Bergpolder en de Provenierswijk. Iedere locatie heeft een andere programmering. Zo spelen er verspreid over ruim drie weken de meest fantastische artiesten in Rotterdam-Noord.

Programma

Er is muziek van onder meer het Gerardo Rosales Sextet (salsa), Pierre et les Optimistes (gipsy), Convoi Exceptional (onweerstaanbare beats), De Kift (weemoedige euforie), The Switchbacks (bluegrass), Lílian Vieira Grupo (Braziliaans), Manar (dakka marrakchia), Bada Boom Brass (New Orleans Brass), De Gelukzoekers (hiphop) en Rum for Breakfast (surfing grooves).

Al deze muziekoptredens worden afgewisseld met straattheater. Zo kun je de illusionisten van Duo Dodo tegen het lijf lopen. Of Lisa Chudalla, Nederlands’ enige degenslikker. En wat te denken van de vuurshow van Two ladies with an umbrella, of het absurdistische circusoptreden van Duo Diesel. Ook Olim Nicolai met zijn dansende chimpansees is erbij, net als het poppentheater van Wim Noordegraaf. Zelfs straattheatergroep Compagnie With Balls ontbreekt niet.

Naast de buitenactiviteiten wordt er ook een feestelijk programma aangeboden aan seniorencomplexen als het Humantitas gebouw aan de Bergweg, het van der Ploeghuis en het Emmahuis in Blijdorp.

Duo Diesel
Duo Diesel

Corona-voorbehoud

De Noordse feesten worden georganiseerd in een onzekere tijd. De activiteiten worden uitgevoerd binnen de mogelijkheden die de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM ons bieden. Dit kan variëren. Zo worden op 14 december de maatregelen weer opnieuw bijgesteld door de overheid. Dit kan van invloed zijn op de programmering. Hou daarom deze website in de gaten. Eventuele aanpassingen zullen hierop worden aangegeven.

De Noordse Feesten worden mogelijk gemaakt door de wijkraden van Rotterdam Noord en Cultuur Concreet. De Feesten worden uitgevoerd door het Rotterdams Volkstheater.

De Noordse Feesten is een traktatie van de de wijkraden van Rotterdam-Noord. De wijkraden hadden vorig jaar al budget gekregen om iets te organiseren aan het einde van het jaar. Dat geld is bewaard gebleven, want vorig jaar kon er niets georganiseerd worden vanwege alle maatregelen. De wijkraden hebben gezamenlijk besloten om dit jaar iets te organiseren voor heel Noord.

Elke wijk kent een eigen wijkraad met gekozen bewoners. Ze adviseren gevraagd en ongevraagd aan het stadsbestuur over allerlei onderwerpen. De vergaderingen van de wijkraden zijn openbaar. Wil je meer weten over de wijkraden in Noord, kijk dan op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/noord/.